Gooise Wielerclub de Adelaar

Vereniging

De Gooise Wieler Club De Adelaar is dé wieler- en toerclub van het Gooi en omstreken. Wielrenners en toerfietsers kunnen bij ons terecht voor deelname aan wedstrijden, toertochten, mountainbiken en trainingen in groepsverband.

De Adelaar bestaat sinds 1927 en is één van de oudste wielerverenigingen in Nederland. De vereniging is van oudsher gezeteld in Hilversum en heeft in de ruim tachtig jaar vele bekende renners voortgebracht. De vereniging beschikt over een uitstekend cyclocross parcours bij het clubhuis in Hilversum en een geasfalteerd trainingsparcours op het MOB terrein in Bussum. Hier wordt zomers een wegcompetitie verreden. Vooral voor de opleiding van jeugdrenners is een afgesloten trainingsparcours een voorwaarde. De Adelaar heeft inmiddels een grote en levendige jeugdafdeling, een actieve wedstrijdafdeling en organiseerd hiervoor per jaar 4 grote evenementen.

Naast de wedstrijdsectie kent de GWC de Adelaar een ruim 200 leden tellende Toerafdeling, die jaarlijks groeit en veel tochten en evenementen organiseert. Via de link “Toerafdeling” vindt U meer informatie. Liefhebbers van wielrennen en fietsen in het Gooi, Wijdemeren, Baarn, Soest en omstreken ontmoeten elkaar bij de Adelaar!