Training

Wielrennen doe je in de eerste plaats voor je plezier. Om beter te worden, moet je trainen. Je leert bijvoorbeeld om harder te fietsen. Wij vinden het ook heel belangrijk dat je handig wordt op je fiets. Dat je je fiets goed leert kennen. Daarnaast is het heel belangrijk dat je veilig fietst. Je rijdt namelijk vaak in een groep (een peloton) en dan moet je rekening met elkaar houden. Onze trainers leren je al die aspecten van het wielrennen. Op alle niveaus.

Soorten training
Bij onze vereniging kun je trainen voor ‘op de weg’. We zijn heel hard bezig om een eigen verhard parcours voor jullie aan te leggen. Lees meer>>
Je kunt ook trainen ‘in het veld’ . Dit kan op een veldfiets en een mountainbike. Hiervoor hebben we een eigen parcours. Alle trainingen worden gegeven door deskundige trainers.
Voor veldrijden lees meer>>
Voor mountainbiken lees meer>>

Wedstrijden
Sommige kinderen willen graag wedstrijden rijden. Dat kan op allerlei manieren.
Voor beginners zijn er regionale wedstrijdjes. Lees meer>>
Voor wie al wat verder is, zijn er landelijke wedstrijden. Lees meer>>

Verzetten
Bij wielrennen wordt vaak gepraat over ‘welk verzet trap jij?’ Hiermee bedoelen ze, hoe zwaar je trapt. Maar wat is een verzet nou precies?
Een fiets heeft een zogenaamd “verzet” en met dat verzet leg je dan een bepaalde afstand per omwenteling af. Dat is de afstand die de fiets aflegt als de trapas precies één keer ronddraait. Voor jeugdrenners is voor elke leeftijd een maximum bepaald om er voor te zorgen dat je niet te zwaar fietst. Dit is namelijk heel slecht voor je gewrichten. Je kunt dan snel knieklachten krijgen. Bij wedstrijden wordt door de jury vaak gecontroleerd of jouw verzet niet te zwaar is.
Met welk verzet mag jij rijden? Lees meer>>