MTB

Ben je gek van fietsen en wil je ook leren mountainbiken ? Of mountainbike je al en vind je het leuk om nog meer MTB skills te leren ? Hiervoor hoef je niet naar de Ardennen, dat kan gewoon in het Gooi !

Onder begeleiding van een groep vaste trainers, en de renners in verschillende niveau-groepen, leren we je de technieken stap voor stap aan: bochten, remmen, balans, obstakels, alle rijtechnieken. We zorgen altijd ook voor een goede opwarming, doen spelletjes en natuurlijk rijden we ook op snelheid

De trainingen vinden op maandagavond plaats, op onze mooie crossbaan op Sportpark Berestein:
– 18.00 tot 19.30 uur vanaf 8 jaar t/m 13 jaar (groep 1 t/m 4)
Trainers: Alwin, Daniël, Hans, Stephan, Duncan, Nils (hoofdtrainer).
– 19.15 tot 20.45 uur van 14 jaar en ouder (groep 5)
Trainers: Duncan, Stephan en Nils (hoofdtrainer).
Je bent van harte welkom om eens te komen kijken hoe er getraind wordt, en natuurlijk kun je de trainers vragen stellen. Als je interesse hebt, kun je als proeflid 4x komen trainen om te ervaren hoe jij het mountainbiken vindt. Dat kan met je eigen bike & helm. Er kan ook een bike & helm gehuurd worden.

Overgang
Voor kinderen in groep 1-2-3-4 zijn er 3 overgangsmomenten, waarbij de trainers bepalen op grond van vaardigheid of een kind naar een volgende groep gaat. 
Voor de oudere kinderen (14 jaar en ouder) gaan kinderen over op het moment dat ze 14 jaar worden. Leeftijd is dus hier het criterium. In overleg met de trainers wordt bepaald wat het meest geschikte moment is.
In alle andere gevallen bepalen de trainers het moment van overgang.

In de wintermaanden trainen we op ons verlichte, eigen mountainbike parcours. In de zomer(tijd)maanden gaan we geregeld naar ‘buiten’. Dan starten we op een andere locatie in en rond Hilversum, van waaruit we de mooie omgeving gaan gebruiken om de aangeleerde technieken in de praktijk te brengen.

Met al je technieken kun je zelf prima in de omgeving van Hilversum mountainbiken. Denk je aan het rijden van wedstrijden, dan willen we je daar graag in adviseren.

KOM GERUST EENS BIJ DE TRAINING KIJKEN !

Meer informatie kun je verkrijgen bij de jeugd-coördinator. Stuur dan een mailtje naar jeugd@gwcdeadelaar.nl