Landelijke wedstrijden

Deelname aan landelijke wedstrijden is de volgende stap. Het niveau is bij deze wedstrijden wat hoger; en er staan vaak meer deelnemers aan de start. Met de nodige ervaring kun je hier prima meerijden. Je hebt dan wel een wedstrijdlicentie nodig van de KNWU. Via mijn.knwu.nl kun je een wedstrijdlicentie aanvragen. Nadat deze betaald is en je goedkeuring van de club hebt, krijg je deze thuis gestuurd.

WEG
Voor de tijdsmeting bij de wegwedstrijden heb je ook nog een chip/transponder nodig, deze kun je kopen via www.mylaps.com of huren voor € 2 per keer. Het inschrijven en uitslagen bekijken voor de landelijke wedstrijden gaat ook via mijnknwu.nl.

Als district hebben we voor het wielrenseizoen 5 selectiewedstrijden, die meetellen voor de NK (nationaal kampioenschap) selectie. Van deze 5 wedstrijden moet je er minimaal 3 rijden om geselecteerd te kunnen worden. Verder is er een LJT (Landelijke jeugd toernooi) waarbij je rechtstreekse plaatsing kunt afdwingen.

VELD
Voor het veldrijseizoen zijn er nu nog geen selectiewedstrijden nodig voor het NK veldrijden. In de jeugd agenda zullen de landelijke selectie wedstrijden, LJT en DK (districtskampioenschap) komen te staan.

MTB
Om MTB wedstrijden te rijden, zijn er 2 mogelijkheden:

VELUWSE WINTERCOMPETITIE
De VWC start in november en duurt tot in februari. (voor het seizoen 2020-2021 is nog niets bekend hierover) Deze wedstrijden zijn om de 2-3 weken en meestal op zaterdag, soms op zondag. Technisch zijn deze wedstrijden te doen voor al onze Adelaar jeugd. Een ideale competitie om kennis te maken met de wedstrijdrijden, en waar ook de gevorderden nog een mooie competitie aan hebben. inschrijven kan per wedstrijd of voor alle wedstrijden. Een basis licentie van KNWU is nodig voor deze wedstrijden. Informatie: https://mtb-competitie.nl/ (nu info van het afgelopen seizoen !)

LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE
Er staan in 2020 een paar LJC wedstrijden officieel gepland:

5 sept in Venlo;
12 sept op de Bavelseberg;
3 oktober de NK finale in Baars.

Deze wedstrijden zijn technisch best pittig met obstakels en tempo die wij bij De Adelaar hooguit bij groep 4 en 5 tegen komen. Het is aan te raden om deel te nemen aan deze wedstrijden als je op een ander niveau al wat wedstrijdervaring hebt opgedaan. Voor deze wedstrijden is een KNWU wedstrijd licentie noodzakelijk.