Landelijke wedstrijden

Deelname aan landelijke wedstrijden is de volgende stap. Het niveau is bij deze wedstrijden wat hoger; en er staan vaak meer deelnemers aan de start. Met de nodige ervaring kun je hier prima meerijden. Je hebt dan wel een wedstrijdlicentie nodig van de KNWU. Via mijn.knwu.nl kun je een wedstrijdlicentie aanvragen. Nadat deze betaald is en je goedkeuring van de club hebt, krijg je deze thuis gestuurd.

Voor de tijdsmeting bij de wegwedstrijden heb je ook nog een chip/transponder nodig, deze kun je kopen via www.mylaps.com of huren voor € 2 per keer. Het inschrijven en uitslagen bekijken voor de landelijke wedstrijden gaat ook via mijnknwu.nl.

Als district hebben we voor het wielrenseizoen 5 selectiewedstrijden, die meetellen voor de NK (nationaal kampioenschap) selectie. Van deze 5 wedstrijden moet je er minimaal 3 rijden om geselecteerd te kunnen worden. Verder is er een LJT (Landelijke jeugd toernooi) waarbij je rechtstreekse plaatsing kunt afdwingen.

Voor het veldrijseizoen zijn er nu nog geen selectiewedstrijden nodig voor het NK veldrijden. In de jeugd agenda zullen de landelijke selectie wedstrijden, LJT en DK (districtskampioenschap) komen te staan.