Bewoners informatie

Beste inwoners van Kortenhoef,

Op 19 september 2021 is de Wielerronde van Kortenhoef 2021. U vindt hier allerlei informatie over dit mooie evenement. Als u aan of binnen het parcours woont is het belangrijk voor u om de info hieronder goed tot u te nemen.

De organisatie is in handen van GWC de Adelaar. Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur Jeugdwedstrijden cat. 1 t/m 7. Parcours: Kerklaan, Parklaan, Elbert Mooylaan, Egidius Blocklaan en Kerklaan. (Zie de blauwe ronde op de kaart)

13.00 uur Decathlon Dikke Banden Race. Dit is een ‘wedstrijd’ voor kinderen uit Kortenhoef en omgeving op hun gewone fiets:-

Alle kinderen krijgen een gratis t-shirt als ze meedoen. Tijdens de wedstrijd dragen ze een helm, beschikbaar gesteld door de organisatie. Informatie via de scholen.

14.00 uur. Masters 40+. 

15.30 uur Elite mannen, beloften en amateurs

Parcours: omloop van 3.2 km: Kerklaan, Kwakel, Herenweg, Noordereinde, Elbert Moylaan, Egidius Blocklaan, Kerklaan. (Zie de rode ronde op de kaart)

Bereikbaarheid

Aangezien deze wedstrijden plaatsvinden op de openbare weg, zullen enkele straten gedurende het evenement afgesloten zijn. Deze wegen moeten autovrij zijn. Dit betekent ook dat u in een aantal gevallen niet bij uw huis kunt komen of vertrekken met de auto.

Daarom vragen we u vriendelijk:

– wilt u uw auto op uw eigen terrein zetten of in de parkeervakken (de weg moet echt vrij blijven)

– wilt u uw auto buiten het parcours plaatsen, als u tijdens het evenement nog weg moet of aankomt

– zorgcentrum Veenstaete is tijdens de omloop niet bereikbaar met de auto. Geeft u dit tijdig door aan uw familie

– in noodgevallen kunt u wijk verlaten via een doorgang Huijbert van Schadijcklaan/Egidius Bloklaan/Pieter van der Leelaan. Volgt u hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars

Huisdieren

Wilt u uw kat tijdens de wedstrijden binnen houden. En als u een hond heeft, deze aan de lijn te houden. Dit voor de veiligheid van uw huisdier en de renners.

Oversteken

Wilt u oversteken, kijkt u dan altijd eerst in de richting van waar de renners komen. En steek alleen over als het echt kan. Oversteken bij dranghekken is niet toegestaan

Noodgevallen

In geval van calamiteiten worden de wedstrijden altijd stilgelegd om de hulpdiensten vrije doorgang te geven.

Mocht u zich tijdens het evenement toch met de auto moeten verplaatsen vanwege een noodgeval, bespreek dit dan met de aanwezige parcourswacht of verkeersregelaar. Samen vinden we dan altijd een goede oplossing.

Covid 19

Wij vragen het publiek nadrukkelijk zich te houden aan de geldende Covid 19 maatregelen.  Zeer belangrijk is hierbij de 1,5 meter afstand regel.

Mis het niet!

Hou nu reeds 19 september vrij in uw agenda. Nodig uw familie uit. Maak afspraken met uw buren om samen een feestje te bouwen rond dit wielerevenement. Bouw een eigen tribune, zoals we bij een vorige editie zagen aan de Kwakel. Geniet van de jeugdige wielrenners, die zich Matthie vd Poel  of Annemiek van Vleuten voelen. Kom kijken naar uw eigen kind, kleinkind of buurmeisje of jongen bij de dikke banden race. Zoek een mooie plek uit en ga samen met uw dorpsgenoten kijken en zorg voor sfeer. De renners waren vorig jaar zeer blij met alle aanmoedigingen.

Met vragen over bereikbaarheid of anderzijds betreffende de Wielerronde van Kortenhoef kunt u mailen naar evenementen@gwcdeadelaar.nl

Jos Egberink, coördinator evenementen GWC de Adelaar