Bewoners informatie

Beste inwoners van Kortenhoef,

Na de succesvolle herstart in 2018 zal op 17 mei wederom een wielerspektakel plaatsvinden. De organisatie is in handen van GWC de Adelaar.

ZONDAG 17 MEI
VAN SPENGEN WIELERRONDE VAN KORTENHOEF
TOEGANG GRATIS

Programma:
10:00 uur JEUGD NK-SELECTIEWEDSTRIJDEN CAT. 1 t/m CAT. 7
13:00 uur Decathlon Dikke Banden Race
14:00 uur masters 40+
15:30 uur Elite-Mannen/Beloften/Amateurs

10.00 uur Jeugdwedstrijden cat. 1 t/m 7.
Dit zijn tevens selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Parcours: Kerklaan, Parklaan, Elbert Mooylaan, Egidius Blocklaan en Kerklaan. (Zie de blauwe ronde op de kaart)

13.00 uur Decathlon Dikke Banden Race.
Dit is een ‘wedstrijd’ voor kinderen op hun gewone fiets:

  • Cat. 1: meisjes en jongens geboren in 2011-2012
  • Cat. 2: meisjes en jongens geboren in 2009-2010
  • Cat. 3: meisjes en jongens geboren in 2007-2008

Alle kinderen krijgen een gratis t-shirt als ze meedoen. Tijdens de wedstrijd dragen ze een helm, beschikbaar gesteld door de organisatie. We werken nauw samen met de scholen uit Kortenhoef en Ankeveen. Daarna gaan de wedstrijden verder op een zgn. omloop van 3.2 km: Parcours: Kerklaan, Kwakel, Herenweg, Elbert Moylaan, Egidius Blocklaan, Kerklaan. (Zie de rode ronde op de kaart)

14.00 uur. Masters 40+.

15.30 uur Elite mannen, beloften en amateurs

Bereikbaarheid

Aangezien deze wedstrijden plaatsvinden op de openbare weg, zullen enkele straten gedurende het evenement afgesloten zijn. Deze wegen moeten autovrij zijn. Dit betekent ook dat u in een aantal gevallen niet bij uw huis kunt komen of vertrekken met de auto.

Daarom vragen we u vriendelijk:

  • wilt u uw auto op uw eigen terrein zetten of in de parkeervakken (de weg moet echt vrij blijven)
  • wilt u uw auto buiten het parcours plaatsen, als u tijdens het evenement nog weg moet of aankomt
  • zorgcentrum Veenstaete is tijdens de omloop niet bereikbaar met de auto.

Geeft u dit tijdig door aan uw familie

Huisdieren
Wilt u uw kat tijdens de wedstrijden binnen houden. En als u een hond heeft, deze aan de lijn te houden. Dit voor de veiligheid van uw huisdier en de renners.
Oversteken
Wilt u oversteken, kijkt u dan altijd eerst in de richting van waar de renners komen. Steek alleen over als het echt kan.
Noodgevallen
In geval van calamiteiten worden de wedstrijden altijd stilgelegd om de hulpdiensten vrije doorgang te geven. Mocht u zich tijdens het evenement toch met de auto moeten verplaatsen vanwege een noodgeval, bespreek dit dan met de aanwezige parcourswacht of verkeersregelaar. Samen vinden we dan altijd een goede oplossing.

Met vragen over bereikbaarheid of anderzijds betreffende de Wielerronde van Kortenhoef kunt u mailen naar: evenementen@gwcdeadelaar.nl

Mis het niet!
Hou nu reeds 17 mei vrij in uw agenda.
Nodig uw familie uit. Maak afspraken met uw buren om samen een feestje te bouwen rond dit wielerevenement. Bouw een eigen tribune, zoals we vorig jaar zagen aan de Kwakel. Geniet van de jeugdige wielrenners, die zich even Tom Dumoulin of Marianne Vos voelen. Kom kijken naar uw eigen kind, kleinkind of buurmeisje of jongen bij de dikke banden race. Zoek een mooie plek uit en ga samen met uw dorpsgenoten kijken en zorg voor sfeer.
De renners waren vorig jaar zeer blij met alle aanmoedigingen en woont u aan het parcours? Hang de vlag uit!

Sponsoren
Dit jaar zijn een aantal Kortenhoevers heel actief bezig geweest met sponsorwerving. De respons bij de Kortenhoefse ondernemers en winkeliers was overweldigend. Onze dank hiervoor is zeer groot. We zien u graag ergens langs het parcours!

Jos Egberink, coördinator evenementen, GWC de Adelaar