Zuiderzee Hanzetocht, zondag 20 juni 2021

Gepubliceerd op do 10 jun '21 door Benno Bos

De Zuiderzee-Hanzetocht 20 juni 2021
115 en 170 km

Weer een nieuwe tocht, nu samengesteld door onze eigen Marti Valks. Helaas kan zij zelf niet meefietsen in verband met herstel na een valpartij.

Volgens Marti: 
Een tocht met twee gezichten: eerst de Zuiderzee met open water landschap, terwijl het tweede deel over de dicht beboste Noord Veluwe voert.
Vanuit Hilversum naar de Stichtse Brug, maar dan anders. Een stukje langs de Zuiderzee en dan door de polder: ook weer anders dan anders. Vlak voor Zeewolde gaat de route door het natuurgebied Het Horsterwold met mooie brede fietspaden. De kortere tocht (115 km) gaat dan via Harderwijk en duikt meteen de Veluwe in.
De langere tocht (170 km) gaat verder langs de Zuiderzee naar Elburg. Dit is een mooie historische Hanzestad en dus een mooie plek voor de ravitaillering. De route gaat nog verder naar het noorden om via Wezep op de Veluwe te belanden. Hier volgt een stukje over het beruchte tijdritparcours De Dellen. Dellen staat voor golven in het landschap en de weg is een op en af van gemeen vals plat. Afwisselend gaat het over wegen en verharde fietspaden dwars door de Veluwe. Voor Leuvenum kun je nog een stop doen bij De Zwarte Boer. Vlak voor Putten op het einde van de Postweg is een klein stukje onverhard: goed te doen. Via Putten en Bunschoten-Spakenburg weer terug naar huis.

Ook al zijn het lange routes, je kunt over het algemeen lekker doorfietsen en gaat het redelijk vlot.

Je kunt starten tussen 8.00 en 8.30 uur vanuit het clubhuis. Wil je in een groep meefietsen (maximaal 8 tot 10 personen), zorg dat je dan om 8.30 uur aanwezig bent. Het is een clubrit, dus er zijn geen kosten aan verbonden.

De routes zijn te downloaden via https://gwcdeadelaar.nl/toer/downloadpagina/

Meer nieuws: