Gooise Wielerclub de Adelaar

Reglement Polderrace

Reglement Van der Linde Polderrace 2017                                              

1. De Van der Linde Polderrace bestaat uit tien wedstrijden:
– 8 criteriums
– 1 tijdrit
– 1 puntenkoers
De organisatie voor het totale evenement ligt bij GWC de Adelaar.

2. Wanneer en waar: zie agenda Van der Linde Polderrace 2017

3. Er zijn in totaal 10 wedstrijden, waarvan de 9 beste resultaten meetellen.  De wedstrijd per categorie te behalen punten zijn als volgt:
1 – 20; nr.2 – 15; nr.3 – 13; nr.4 – 11; nr.5 – 9; nr.6 – 7; nr.7 – 5; nr. 8 – 3; overige finishers krijgen allemaal 1 punt.:
In de puntenkoers zijn na elke sprint (aangegeven door een bel) de volgende punten te verdienen:  nr.1 – 5, nr. 2 -3 en nr. 3 – 1. De punten van de laatste ronde worden verdubbeld. Hierna worden de punten omgerekend naar wedstrijdpunten

4. Deelnemers zonder KNWU-licentie dienen voorafgaand aan de deelname een basislidmaatschap van de KNWU af te sluiten in verband met de verzekering. Dit kan rechtstreeks op de website van de KNWU. Kijk voor meer info en aanvragen op basislidmaatschap. Kosten € 11,50. Dit lidmaatschap kan ook ter plekke (tegen contante betaling) worden aangevraagd. Deze basislicentie geldt nadrukkelijk ook voor triatleten. Zonder basislicentie mag je niet starten.

5. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden is als volgt:

Per wedstrijd:

€ 5,00 (niet leden)

€ 3,00 (leden GWC de Adelaar en klanten Van der Linde*)

10-rittenkaart:

€ 30,00 (leden)

€ 20,00 (leden GWC de Adelaar en klanten Van der Linde*)

Platinum Vrienden Gratis

* Klanten van Van der Linde kunnen dit aantonen middels een gewaarmerkte pas.

6. Licenties en/of bewijs basislidmaatschap worden per avond ingenomen bij inschrijving of aanmelding, als borg voor het rugnummer. Zonder licentie of bewijs van basislidmaatschap KNWU wordt geen rugnummer verstrekt en kan niet worden deelgenomen.

7. De wedstrijden worden verreden in 2 categrorieën;
A-Klasse: Elite/Beloften, Amateurs, Masters, sportklassen, junioren (1 uur en 6 ronden)
B-Klasse: Dames, nieuwelingen, liefhebbers (1 uur en 3 ronden )

8. Beide klassen rijden hun eigen wedstrijd en starten aansluitend aan elkaar. De A-Klasse start eerst, direct gevolgd door de B-klasse. Iedereen rijdt dus gelijktijdig op hetzelfde parcours. Wanneer renners worden ingehaald door renners uit een hogere klasse, mogen zij niet aansluiten. Wel aangesloten blijven rijden, betekent dat je niet wordt opgenomen in de einduitslag.

9. Aanwijzingen van de wedstrijdleiding en organisatie dienen altijd direct opgevolgd te worden.

10. Renners die door omstandigheden te laat komen en na de start aansluiten, mogen meetrainen, maar dienen zich niet met het wedstrijdverloop te bemoeien.  (Geen gaten dicht rijden/niet meesprinten in eindsprint) Zij rijden niet mee voor het klassement van de rit waarvoor zij te laat zijn gekomen

11. Bij pech kan men een of meer ronden pech-vergoeding krijgen. De jury beoordeelt dit. Reservewielen dienen bij de jurypost te worden neergezet en mogen alleen daar – met goedbevinden van de jury – worden gewisseld. Tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd mag een beroep worden gedaan op deze pech-vergoeding. Daarna niet meer.

12. Renners zonder rugnummer of met een niet zichtbaar rugnummer worden voor het einde van de wedstrijd uit koers genomen. Zij worden niet opgenomen in de einduitslag van die rit.

13. Renners op achterstand kunnen in de finale door de jury uit koers worden genomen. Dit uit veiligheidsoverwegingen en om het wedstrijdverloop niet te beïnvloeden.

14. Per wedstrijd wordt er een dagklassement opgemaakt. Ook wordt na er elke wedstrijd een tussenklassement gepubliceerd. Het eindklassement wordt kort na de finish van de laatste wedstrijd opgemaakt en is te vinden op de website van GWC de Adelaar. De prijsuitreiking vindt plaats direct aansluitend op de laatste wedstrijd.

15, Bij een valpartij kan de wedstrijd stilgelegd worden afhankelijk van de ernst van de situatie. De jury beslist daarna over een mogelijke herstart.

16. Voor zover deze reglementen daar niet in voorzien gelden de reglementen van de KNWU voor wegwedstrijden. De jury beslist te allen tijde.

17. De wedstrijdleiding en organisatie dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor ongevallen en schade aan deelnemers en derden, en aan hun eigendommen, voor, tijdens en na de wedstrijd. Deelname is dus volledig voor eigen risico. Het accepteren van het startnummer impliceert dat een deelnemer kennis heeft genomen van dit reglement. Het reglement is gepubliceerd op de website  van de organiserende vereniging en ligt bij de start ter inzage.

18 Wees sportief en respectvol naar je tegenstanders, naar de organisatie, de jury, de seingevers, de EHBO’ers, het publiek en alle vrijwilligers die deze wedstrijden mogelijk maken.

De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen:   Carola v.d. Most

Hans Hilhorst

Gertjan Schaap

Jos Egberink

Vragen of opmerkingen over uitslagen richten aan evenementen@gwcdeadelaar.nl

 

5 thoughts on “Reglement Polderrace

 1. Sietse Broekema

  Hoi Jos,

  Afgelopen woensdag gewoon uitgereden (in de verre achterhoede weliswaar), maar in de tussenstand heb ik hiervoor geen puntje gekregen. Is het mogelijk om dit aan te passen? Ik moet Willem en Tommy wel een beetje bijhouden 😉

  Grt.
  Sietse

  1. Jos Egberink

   Beste Sietse

   Dat punt heb je dubbel en dwars verdiend. Ik zal het in het volgende klassement aanpassen.

   Vriendelijke groet

   Jos

 2. Marco van der Steijle

  Hallo,

  Is het mogelijk om mijn naam in de uitslagen lijst van de ZAC te wijzigen in mijn “echte” naam?? Er staat Maro v d Steijk en het is Marco van der Steijle (startnummer 13). Het was erg koud bij de eerste inschrijving, waarschijnlijk is het daardoor verkeerd over gekomen 🙂

  Bij voorbaat dank.

  Marco

  1. Jos Egberink

   Hallo Marco

   Natuurlijk geen probleem. Tot de volgende keer, wanneer het eens een keer echt lekker warm is.

   Vriendelijke groet

   Jos Egberink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *