Gooise Wielerclub de Adelaar

Wielerronde van Hilversum

Wielerronde van Hilversum

Op zondag  21 mei 2017 vond in het centrum van Hilversum de Van Spengen Wielerronde van Hilversum plaats. Onder perfecte omstandigheden, de weergoden zaten ons mee, konden we dit evenement als organiserende vereniging tot een goed einde brengen.

In tegenstelling tot andere jaren, waar de jeugd en de volwassenen hun eigen evenement hadden, is er voor een nieuwe opzet gekozen waarin de Jeugd Wielerronde van Bussum en de Wielerronde van Hilversum zijn samengevoegd. Een hele dag Wielrennen in Hilversum op een nieuw verplaatst parcours. Iets meer de wijk in maar nu wel de belangrijkste verbindingswegen open voor verkeer. Iets waar de lokale overheden en het openbaar vervoer zeer blij mee waren. In samenwerking met BINK Kinderopvang was er weer een leuk activiteitenplein voor de kinderen.

De grootste verrassing van het tegelijkertijd gehouden evenement “Eten op rolletjes” in het Dudokpark. Dit zorgde voor fijne drukte en extra aanloop rond het parcours. Een formule die wij het liefst nog even zo vasthouden.

Het programma zag er als volgt uit:

10.00 uur Jeugd categorie 1 t/m 4
11.15   uur Jeugd categorie 5 t/m 7
14.00 uur Dikke banden race voor de jeugd (open inschrijving)
15.00 uur 50 km, (C)-Sportklasse 19+/Amateurs 40+Criterium
16.30 uur 75 km, (A)-Elite-Mannen/Beloften/Amateurs
Naast deze wedstrijden op het mooie parcours rond het schitterende raadhuis van Hilversum, was er gedurende de hele dag een wielerpplein in en rond het Dudokpark. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met BINK Kinderopvang. Zij zorgden voor uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Om 14.00 uur startte de Dikke Banden Race. Deze wedstrijd is voor kinderen tussen 6-12 jaar, die op een verkleind parcours hun rondjes rijden op hun eigen fiets. Dit mag elke fiets zijn, behalve een racefiets. Er werd gereden in 3 categorieën:

  • Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2009-2010
  • Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2007-2008
  • Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2005-2006


Parcours