We mogen weer de wei in …

Gepubliceerd op zo 28 jun '20 door Jos Egberink

Per 1 juli is er weer een versoepeling van de coronamaatregelen. De 1,5 meter-regel tijdens het sporten vervalt. Dus ook tijdens de groepsritten hoeft geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden. Daarmee is ook de groepsgrootte van 4 personen losgelaten.  Ook het clubhuis mag weer open. 
Wat wel blijft is de 1,5 meter-regel naar andere weggebruikers en de 1,5 meter-regel voor vertrek en bij terugkomst bij het clubhuis en tijdens een eventuele pauze (lekke band).
Maar na vele maanden solo rijden mogen we weer in clubverband fietsen en dat is een fijn vooruitzicht.
Op woensdag 1 juli 19.00 uur willen we dan ook gaan starten met de woensdagavondritten vanaf het clubhuis. Een aantal zaken zullen wat anders gaan dan gebruikelijk.

  • In en om het clubhuis houden we dus 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Je houdt onderweg 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Er zal geen scan-to-go registratie zijn.
  • De bestaande niveau’s (A,B,C,D,E) blijven gehandhaafd, de maximale groepsgrootte wordt echter 10. Dit in verband met de 1,5 meter-regel naar andere weggebruikers, die is lastig te handhaven met een grote groep.
  • De bestaande wegkapiteins hebben de taak ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt en andere weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de groep. Spreek af wat je doet met inhalen, bij een stoplicht wachten, druk kruispunt oversteken etc.
  • Geforceerd stemgebruik , zoals schreeuwen , is niet toegestaan. Overleg hoe je communiceert met elkaar.
  • Houd rekening met elkaar. Sommige leden hebben al veel gefietst, andere leden wellicht wat minder. Ga elkaar niet opjagen, start rustig.
  • Heb respect voor elkaar en spreek elkaar aan op zaken die je niet veilig/prettig vindt.

Uiteraard blijf je thuis als jij of iemand uit je familie ziek of verkouden is!
Sommige leden zullen niet meteen weer in een groepsverband willen fietsen, of blijven liever nog even  fietsen  in een klein groepje. Wij wensen jullie een fijne zomer en plezierige ritten en zien jullie graag later terug bij de club.
De toertochten/clubritten een keer per maand op de zondag wachten we nog even mee. Dit met name gezien de gezamenlijke horeca/terrasstop  onderweg. Dat is met een verwachte groep van 70 personen nog moeilijk veilig te regelen. Dat wordt vervolgd!
En tot slot, we zien jullie graag terug op de club. Woensdag 1 juli staat er daarom vanaf 18.30 een lekker bakje koffie met iets lekkers klaar om het weerzien te vieren.

Het Bestuur / de Toercommissie,
Conny Rijbroek