Gooise Wielerclub de Adelaar

Verslag van de Ronde van Hilversum

Hier weer een column van mijn gebeurtenissen de afgelopen tijd met extra aandacht voor de Ronde van Hilversum:

Na de anti-climax van de Velomediane, was het volgende evenement de Ronde van Hilversum.
Een rondje met klinkers en stijgingspercentages, wat het een slopend parcours maakt. De laatste woensdag voor de ronde nog met Roderik getraind op het tijdritrondje van Eemnes. Volgens zijn programma was het 2x 10 minuten vol gas en tussendoor rust. Tijdens de 2x 10 minuten heb ik flink op mijn tandvlees moeten bijten om in zijn wiel te blijven. Met een gemiddelde van 44 km per uur was ik eerlijk gezegd niet ontevreden ondanks dat ik alleen in zijn wiel heb gereden. Qua kracht zat het wel goed.

Op zaterdag nog ruim een uur gereden om mijn benen op spanning te brengen voor de dag van morgen. Vroeg naar bed, Ik lag er om 20:00 in om vervolgens om 20:45 te gaan slapen.
De volgende dag kwam ik er ’s ochtends achter dat het flink geregend had waardoor en met de buien die op dat moment vielen, hield ik er rekening mee dat het glibberen en glijen zou worden in Hilversum.
Eenmaal in Hilversum was het parcours nog droog, maar bij de start was het gaan regenen. Een aantal valpartijen waar ik gelukkig niet bij betrokken was. Door het hoge tempo moest ik het peloton laten gaan waardoor ik een groepje belandde die best goed samenwerkte. Uiteindelijk ben ik 27ste van de 53 geworden. Mooi in de middenmoot. Roderik Leverde wederom een topprestatie door deze ronde te winnen!

De volgende dag ging ik op weg naar Doetinchem waar mijn ouders op vakantie waren. Zij vroegen of ik een dagje langs kwam en dat is wat uiteindelijk ook gebeurde.
Na een mooie heenrit (waar ik wind in de rug had!) een heerlijke 3 gangen menu ’s avonds in een plaatselijke restaurant, was de rit terug ook aangenaam.
Met wederom wind in de rug had ik weer een mooie rit gemaakt. 210 kilometer gemaakt met 2 keer wind in de rug, het waren 2 mooie dagen!

Patrick Schaap