Gooise Wielerclub de Adelaar

Verslag van de Vélomediane 2016

Vrijdagmiddag vol goede moed samen met Jos en Roderik Egberink vertrokken naar België, om precies te zijn naar Halleux. Zonder weinig vertraging aangekomen op de plek van bestemming waar Bas Winkel à la Herman den Blijker de rest van ons had voorzien van weer een heerlijke pasta maaltijd. De voorbereiding was ook in volle gang voor de grote dag van morgen. Bidonnetjes vullen, kleding klaar leggen, laatste check voor de fietsen etc etc.

De volgende dag was het dan zover. Na ’s nachts niet heel lekker geslapen te hebben door een enthousiaste haan die het nodig vond om erg vroeg te kraaien, zat ik toch redelijk uitgerust aan het ontbijt. Door veel water te drinken en een record aantal boterhammen naar binnen te hebben gestauwd (6 boterhammen) was ik er klaar voor. Met een heerlijke afdaling naar La Roche stonden we aan de start. Nadat ik mezelf naar voren had gewurmd was de start ook niet verkeerd. Ik zat de hele tijd in goede groepen met soms peloton achtige vormen waarin ik goed kon volgen. Een goede tijd was dus in de maak. Ik werd helaas wel lichtelijk bevangen door de hitte, want onder Spaanse omstandigheden waarin de temperatuur al snel opliep naar uiteindelijk 33 graden Celsius, had ik een hele bidon plus een fles van een liter water over me heen gegooid en een aantal fans langs de weg die met een tuinslang mij in me gezicht spoten wat ik overigens heerlijk vond. Onderweg mensen tegen gekomen die langs de kant helemaal total loss waren, was ik het die na een lange lijdensweg ook helemaal total loss lag na de finish. Zelfs dusdanig dat ik door de plaatselijke EHBO per brancard naar de verzorgingskamer werd gebracht waar ik goed werd behandeld en daardoor weer opgelapt werd.
Met een tijd van 5:54 heb ik weer geen goud behaald waar ik wel van baalde, gezien de omstandigheden best wel netjes maar desondanks helaas geen goud. Roderik Egberink leverde een topprestatie door 5de algemeen te worden en een 1ste tijd in zijn leeftijd categorie. Top! Overigens werd ik de laatste col naar huis teruggebracht door me zelf aan de auto van Jos Egberink vast te houden terwijl Roderik mijn zadel vast hield!

De volgende ochtend aan het ontbijt waarin ik slechts ‘slechts’ vier boterhammen opgegeten had, konden we ons opmaken voor een uitrijritje. Ondanks dat we nog redelijk moesten klimmen hebben we het uiteindelijk rustig weten te houden.
Na 45 km terug in het huisje, heerlijk een fanta gedronken, snel douchen en daarna naar huis.

Ik wil iedereen bedanken met wie ik dit weekend beleefd heb. Speciale dank gaat uit naar Bas Winkel. Wederom heeft hij het weer fantastisch geregeld!

Patrick Schaap

20160827_181926

velo2