Gooise Wielerclub de Adelaar

Maandag 22 april – 2e Paasdag: De Groene Harttocht

Na de natte Openingstocht is het de hoogste tijd voor de volgende sportieve uitdaging: de Groene Harttocht, onze tweede serieuze afspraak in het nog prille toerseizoen. Een prima gelegenheid om verder te werken aan je conditie. Pak die kans! 

Je kunt kiezen uit 3 afstanden, te weten 60, 90 en 140 km. Allemaal geheel gepijld.

De 60 km rijders komen op deze rustieke landelijke tocht af vanwege de schilderachtige routes langs de Vecht. Via Breukelen gaan we naar Haarzuilens met het sprookjesslot de Haar. Daar splitsen de 90 en 140 km rijders zich af voor een prachtige tocht langs de Hollandse IJssel en de Vlist. De koffiestop is al vroeg in het historische stadje Oudewater met zijn oud-Hollandse grachten en de beroemde Heksenwaagh. Hier genieten we op het terras van Restaurant Lumière van koffie met ovenvers appelgebak.

De 90 km voert ons terug over Kamerik en Wilnis. Via Breukelen zetten we definitief koers naar Hilversum. De 140 km laat ons genieten van het schilderachtige riviertje de Vlist en brengt ons via de Reeuwijkse Plassen en Driebruggen terug naar huis. 

We verheugen ons je te begroeten komende maandag rond 08:00 uur in ons clubhuis aan het Kininelaantje. De koffie staat klaar. We starten tegen 08:30 uur, dus er is nog genoeg tijd om je eigen groep te formeren van maximaal 15 deelnemers. Geniet van deze prachtige tocht ! 

De Toercommissie

 

GPS Routes te downloaden via Afstandmeten.nl:

60 KM:             http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1542867

 90 KM:             http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1542846

 140 KM: `        http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1542795