Zwift

De Polderrace kon niet op de reguliere manier doorgaan. Omdat we dit heel jammer vonden en veel renners toch willen trainen in wedstrijdvorm, heeft GWC de Adelaar gezocht naar een andere manier om dit evenement toch doorgang te laten vinden. En dat is gelukt. We hebben al enkele keren een digitale Polderrace georganiseerd op ZWIFT.

Vanaf donderdag13 januari 2022 gaan er op donderdag gedurende 8 weken wedstrijden op Zwift plaatsvinden. Het parkoers wisselt per week. De opbouw is steeds als volgt: de eerste 45 minuten worden in groepsverband gereden, waarbij een onzichtbaar elastiek de groep bij elkaar houdt. Iedereen kan dus zijn eigen tempo en wattage trappen zonder ver vooruit te rijden of achterop te raken.
Na een pauze van ongeveer 5 minuten begint de wedstrijd van ongeveer 30 minuten. Elke week een nieuw parcours en dus een nieuwe uitdaging. Na afloop wordt de uitslag opgemaakt. En ook de verschillende klassementen.

Wat: digitale polderrace op Zwift
Wanneer: elke donderdag 19.15 Meetup op Zwift
Hoe: Volg Roderik Egberink op Zwift. Hij nodigt je uit voor de meet-up. Hieronder staan uitgebreide instructies.
Waarom: voor de eeuwige eer, glorie en een beker voor de winnaars van de verschillende categorieën.

Regelement:
Er wordt gestart in drie categorieën:
A: elite, belofte, amateurs
B: nieuwelingen, junioren, masters
C: sportklasse, masters, basislicentie, toerrijders

Zet de letter van je categorie achter je naam. Na drie opeenvolgende overwinningen wordt je gepromoveerd naar een hogere categorie.

Uitgebreide instructie:

  1. Meld je aan bij Zwift, installeer het programma en de Zwift companion app op je telefoon.
  2. Om aan te geven dat je mee wilt doen, word je lid van de whatsappgroep voor Zwifters. Dat kan via deze link: link tijdelijk niet beschikbaar. Mocht je het onprettig vinden om in een grote groepsapp te zitten, meldt dat dan bij Roderik Egberink. Je krijgt dan een losse uitnodiging (je bent dan wel minder goed op de hoogte).
  3. Meld je aan bij Roderik Egberink, met vermelding van je categorie (A, B of C).
  4. Volg Roderik Egberink op Zwift. Zwift heeft openbare events uit staan, dus we moeten het nu via meet-up regelen.
  5. Je krijgt een uitnodiging voor de volgende meet-up. Deze vinden altijd plaats om 19.15.
  6. Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren klaar zit op Zwift. Je kunt eventueel zelf al een beetje rondrijden. Vijf minuten voor de start krijg je een uitnodiging op Zwift om mee te doen aan de meet-up.
  7. Om 19.15 stipt start de rit. Blijf bij de groep. Je kunt in het peloton makkelijk volgen. Houdt degene met een gele ster boven zijn hoofd in de gaten. Dat is de meet-up leider. Als je daarbij in de buurt blijft, zit je goed.
  8. Bij het wedstrijdsegment aangekomen, zal de meet-up leider aangeven dat de wedstrijd start. Nu kun je je eigen wedstrijdtempo rijden. Denk eraan dat in iemand zijn slipstream rijden erg efficiënt is op het vlakke.
  9. Aan het eind van de rit ligt een eindstreep, waar er natuurlijk gesprint gaat worden.
  10. Mocht het gebeuren dat je Zwift hapert, je internet uitvalt of je turbotrainer ermee stopt, dan val je uit de meet-up. Ga dan terug naar het beginscherm van Zwift en kies de functie ‘Join another zwifter’ en selecteer de meet-up leider. Je komt dan automatisch uit bij die renner. Als de groep dan nog niet aan het wedstrijdsegment begonnen is, kun je nog gewoon mee doen voor de punten. Je moet dan alleen aan het eind even je tijd noteren en dat doorgeven aan de meet-up leider.

Ook deze wedstrijden zullen we weer live streamen naar onze Facebookpagina.
Uitslag
Elke week wordt er een uitslag en klassement opgemaakt. Lees meer>>