Zwift

De Polderrace kan niet op de reguliere manier doorgaan. Omdat we dit heel jammer vinden en veel renners toch willen trainen in wedstrijdvorm, heeft GWC de Adelaar gezocht naar een andere manier om dit evenement toch doorgang te laten vinden. En dat is gelukt. We gaan een digitale Polderrace organiseren op ZWIFT.

Vanaf 28 april gaan er op dinsdag wekelijks wedstrijden op Zwift plaats vinden voor de welbekende Polderrace bokaal. Het parkoers wisselt per week. De opbouw van de wedstrijd is in grote lijnen steeds hetzelfde: geneutraliseerd rijden we naar het begin van een segment toe. Dit kan een klim zijn of een bepaald stuk in het parkoers waar Zwift de tijd bijhoudt. Bij het segment aangekomen begint de wedstrijd. Aan het eind van het segment stoppen we en verzamelen we weer. We rijden dan geneutraliseerd richting de eindstreep. Het laatste stuk (tussen de 1 á 3 km voor de streep) vindt de eindspurt plaats voor bonuspunten. De specifieke regels van elk parkoers worden op de wedstrijddag zelf bekend gemaakt. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de afspraak op welk segment er gekoerst gaat worden en hoe hard het geneutraliseerde stuk gereden wordt.

Wat: digitale polderrace op Zwift
Wanneer: elke dinsdag 19.15 Meetup op Zwift
Hoe: Volg Roderik Egberink op Zwift. Hij nodigt je uit voor de meet-up. Hieronder staan uitgebreide instructies.
Waarom: voor de eeuwige eer, glorie en de polderracebeker

Regelement:
Er wordt gestart in drie categorieën:
A: elite, belofte, amateurs
B: nieuwelingen, junioren, masters
C: sportklasse, masters, basislicentie

Zet de letter van je categorie achter je naam. Na drie opeenvolgende overwinningen wordt je gepromoveerd naar een hogere categorie.

Uitgebreide instructie:

  1. Meld je aan bij Zwift, installeer het programma en de Zwift companion app op je telefoon.
  2. Om aan te geven dat je mee wilt doen, word je lid van de whatsappgroep voor Zwifters. Dat kan via deze link: https://chat.whatsapp.com/Cyww04XN3Lr2VNPAVFU2Wh. Mocht je het onprettig vinden om in een grote groepsapp te zitten, meldt dat dan bij Roderik Egberink. Je krijgt dan een losse uitnodiging (je bent dan wel minder goed op de hoogte).
  3. Meld je aan bij Roderik Egberink, met vermelding van je categorie (A, B of C).
  4. Volg Roderik Egberink op Zwift. Zwift heeft openbare events uit staan, dus we moeten het nu via meet-up regelen.
  5. Je krijgt een uitnodiging voor de volgende meet-up. Deze vinden altijd plaats om 19.15.
  6. Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren klaar zit op Zwift. Je kunt eventueel zelf al een beetje rondrijden. Vijf minuten voor de start krijg je een uitnodiging op Zwift om mee te doen aan de meet-up.
  7. Om 19.15 stipt start de rit. Blijf bij de groep. Je kunt in het peloton makkelijk volgen. Houdt degene met een gele ster boven zijn hoofd in de gaten. Dat is de meet-up leider. Als je daarbij in de buurt blijft, zit je goed.
  8. Bij het wedstrijdsegment aangekomen, zal de meet-up leider aangeven dat de wedstrijd start. Nu kun je je eigen wedstrijdtempo rijden. Denk eraan dat in iemand zijn slipstream rijden erg efficiënt is op het vlakke.
  9. Aan het eind van het segment wachten we tot we weer compleet zijn. We rijden dan gezamenlijk naar de finish voor de eindsprint.
  10. Mocht het gebeuren dat je Zwift hapert, je internet uitvalt of je turbotrainer ermee stopt, dan val je uit de meet-up. Ga dan terug naar het beginscherm van Zwift en kies de functie ‘Join another zwifter’ en selecteer de meet-up leider. Je komt dan automatisch uit bij die renner. Als de groep dan nog niet aan het wedstrijdsegment begonnen is, kun je nog gewoon mee doen voor de punten. Je moet dan alleen aan het eind even je tijd noteren en dat doorgeven aan de meet-up leider.


Uitslag
Elke week wordt er een uitslag en klassement opgemaakt. Lees meer>>