Gooise Wielerclub de Adelaar

Fietsweek 2017

Jubilieumreis Adelaar 2017

Fietsweek van 10 t/m  18 juni naar de Ardèche

Traditiegetrouw maakt de Adelaar een bijzondere jubilieumreis.

De keuze is nu gevallen op Lalouvesc in de Ardèche. Dit even idyllische als gezellige pelgrimsdorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche op een hoogte van 1.080 meter. Als er één regio populair is, dan is het wel de Ardèche. Logisch, het is er vaak lekker weer. De riviertjes, in het bijzonder de Ardèche, zijn fantastisch mooi. De rotswanden eromheen spreken tot de verbeelding. Elk dorpje is authentiek. Elk dorpsplein heeft een café met een terrasje, de aloude plataan biedt schaduw. Kortom Frankrijk hoe we het graag zien.

Het is ook een mooi gebied om te wielrennen met voor ieder wat wils. Overal slingeren wegen omhoog. Veelal zeer gelijkmatig en bijna overal met een mooi uitzicht.

Het merendeel van de beklimmingen in de Ardèche is zeer gelijkmatig en niet al te steil. Je komt over het algemeen voor weinig verrassingen te staan. Een kwestie van het goede tempo kiezen en door blijven peddelen. Heerlijk fietsen dus.

Ons verblijf

Domaine La Vie Tara is een prachtig buitenverblijf in Lalouvesc en wordt gerund door een zeer gastvrij Nederlands echtpaar. La Vie Tara richt zich op een brede doelgroep: zo wordt het gebruikt voor het geven van workshops, worden er conferenties georganiseerd en is het een plek voor bezinning voor hen die de drukte van het dagelijkse bestaan even willen ontvluchten. Kortom, bij uitstek geschikt om onderdak te bieden aan een groep hongerige, afgetrainde wielrenners uit Nederland! Wij hebben 40 plaatsen kunnen reserveren.

Het arrangement houdt in:

  • 8 daags verblijf (van zaterdagavond t/m zondagochtend).
  • Kamers op indeling.
  • Ontbijt.
  • Lunchpakket.
  • Diner, excl. drankjes (voor groepen gelden aantrekkelijke prijzen).

Het buitenverblijf stamt uit 1928 met vele authentieke elementen. Verwacht geen overdreven luxe. De sfeer laat zich het best omschrijven als huiselijk. Het eten het best als ‘top’. De kamers zijn ruim. Onze prijsopgave is gebaseerd op 2 personen per kamer. Maar let op: La Vie Tara kan groepen tot maximaal 40 personen ontvangen en dit wordt bereikt door de inzet van kamers en appartementen die in omvang variëren. Een appartement kan plaats bieden aan meer dan 2 personen. Individuele wensen kunnen wij altijd bespreken met de uitbaters, maar of hieraan voldaan kan worden is uiteraard afhankelijk van aard van het gevraagde en gerealiseerde bezetting. Zie lavietara.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=ViKqfFIHT1w

https://www.youtube.com/watch?v=cjFGIN8PI6M

L’ Ardechoise 17 juni

Het hoogtepunt van de week is de l’Ardechoise op zaterdag vanuit St. Felicien, op 12 km van ons verblijf.  De l’Ardechoise is niet alleen voor ons een hoogtepunt, ook de inwoners van de vele kleine dorpen langs het parcours van de l’Ardéchoise leven maandenlang naar dit evenement toe. Alle deelnemers worden enthousiast begroet en aangemoedigd en overal worden lokale specialiteiten te eten aangeboden. De routes van l’Ardéchoise lopen door meer dan 160 dorpjes waar je feestelijk onthaald wordt.

Of je nu een fervent wielrenner bent, een recreant, een fietsende toerist, er is keuze voor iedereen met een ruim aanbod aan routes. Je kunt de routes namelijk rijden als sportief toeristisch of als cyclo-sportieve.
Als sportief toeristisch (cyclotouriste) heb je de volledige verzorging/ravitaillering op zaterdag. De tijden worden geregistreerd, maar niet gepubliceerd.  Als je als cyclo-sportieve rijdt heb je ook de volledige ravitaillering en wordt je tijd geregistreerd en opgenomen in de uitslag. Voor de cyclo-spotieve heb je wel een medische verklaring of licentie nodig.
De verschillende routes:
– Le Doux : 85km – HM 1.525m – 2 Beklimmingen (deze is alleen sportief toeristisch te rijden)
– Les Boutières : 125km – HM 2.400m – 5 Beklimmingen
– La Volcanique : 176km – HM 3.210m – 8 Beklimmingen
– L’Ardéchoise : 220km – HM 4.270m – 10 Beklimmingen
– Les Sucs : 234km – HM 4.310m – 13 Beklimmingen
– l’Ardéchoise vélo Marathon – 278km – HM 5.370m – 16 Beklimmingen.

Je kunt onderweg nog beslissen of je een langere of kortere route doet.

Iedereen kan zelf de keuze maken voor cyclo-toeristisch of cyclo-sportief en daarom moet iedereen zelf inschrijven. De kosten variëren van 50-80 euro; afhankelijk van hoe vroeg je inschrijft en of je een transponder nodig hebt.  Op de website van de l’Ardechoise vind je alle informatie en kun je inschrijven voor deze tocht: http://ardechoise.com/en

INSCHRIJFINFORMATIE ARDECHOISE (cyclo).

Het is nog winter, koud en guur, maar het is onvermijdelijk: binnenkort schieten de krokussen weer uit de grond. Het nieuwe toerseizoen komt er aan en wij behoren tot de gelukkigen die van 10 t/m 18 juni een afspraak hebben in Frankrijk.

Zoals bekend, kunnen we de week afsluiten (zaterdag 17 juni) met deelname aan de Ardechoise, een cyclo met afstand naar keuze door de mooiste gedeelten van de Ardèche. De afstand bepaal je op de dag zelf; niet bij inschrijving.

Belangrijk om te weten is dat deze cyclo meerdere varianten kent:

  • Cyclo sportif. Afstanden: 125, 176, 220, 234 of 278 km.
  • Cyclo touriste. Afstanden: 85, 125, 176, 220, 234 of 278 km.

De cyclo sportif heeft het karakter van een wedstrijd, waarbij een klassement wordt opgemaakt. Om te kunnen deelnemen is een (wedstrijd-)licentie of een medische verklaring verplicht. De cyclo touriste is niet meer dan een toertocht, waarvoor licentie noch medische verklaring vereist is.

Kosten: EUR 59, inclusief transponder en helm(!) bij inschrijving vóór 18 april. Bij latere inschrijving wordt het inschrijvingsbedrag stapsgewijs verhoogd. Eventueel kun je tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Inschrijven mogelijk tot 9 juni.

Zou leuk zijn als we een groepje kunnen formeren om er een mooie dag van te maken, maar voel geen enkele verplichting. Deelname is geheel vrijblijvend!

Inschrijving kan via bijgaande link.

http://inscriptions.ardechoise.com/step/index.php?langue=nl