Gooise Wielerclub de Adelaar

Start jeugdtraining Anna’s Hoeve

Wat: jeugdtraining op de weg

Waar: rond de berg bij Anna’s Hoeve, Hilversum

Wie: alle jeugdrenners tot 18 jaar

Wanneer: vanaf 29 maart: 18.30 – 20.00 uur

 

De jeugdwielrenners van GWC de Adelaar hebben een nieuw thuis gevonden om veilig te kunnen trainen. Na overleg met de gemeente en alle betrokkenen, heeft De Adelaar een nieuw trainingsrondje rond de nieuw aangelegde berg van Anna’s Hoeve. Om de berg bevindt zich namelijk een fietspad van 750 meter, dat afgesloten kan worden op de avond dat kinderen uit Hilversum en omstreken op de racefiets rondjes op de berg rijden. De wielervereniging keert daarmee terug naar de plek waar zij na de oorlog tot de jaren ‘80 furore heeft gemaakt met haar betonnen wielerbaan. Zij moesten toentertijd deze plek noodgedwongen verlaten, omdat er sprake was van bodemverontreiniging. Sindsdien is de club met haar renners aan de wandel. Er werd getraind in het Nimrodpark, een MOB-complex in Bussum en tot slot een parkeerplaats bij een sponsor (De Boer Dier en Ruiter) van de vereniging langs de A1. Met de stap naar Anna’s Hoeve keert de wielersport dus weer terug in Hilversum.

De jeugdrenners van 8 tot 15 jaar zullen op woensdagavond tussen 18.30 en 20.00 hun rondjes rijden onder leiding van trainers Albert Smit, Wim van der Laan en Teun van Rossum. Op de drie toegangswegen van het rondje zullen verkeersregelaars staan om mensen die de berg willen bezoeken, veilig over te laten steken. De berg biedt ook uitstekend overzicht op de training van de kinderen onderaan. Zeker wanneer het weer meezit, zullen zich bovenin enthousiaste ouders en toeschouwers samenkomen.

De vereniging is erg dankbaar voor de hulp en bereidwilligheid van de gemeente. De vereniging prijst de voortvarendheid van Louis van Nunen, die het jeugdwielrennen in het Gooi een warm hart toedraagt, waarmee hij dit plan heeft opgevat. Desalniettemin blijft De Adelaar streven naar een eigen wielerparcours bij het Kininelaantje in Hilversum, waar zowel jeugd als volwassenen veilig kunnen trainen. Tot die tijd is het rondje rond de berg in Anna’s Hoeve een uitstekende oplossing.