Start clubritten vanaf 19 mei op woensdagavond en zaterdagmorgen

Gepubliceerd op ma 17 mei '21 door Benno Bos

Hoera: Start clubritten op woensdagavond en zaterdagmorgen

Per woensdag 19 mei is er weer een versoepeling van de coronamaatregelen. We mogen weer buiten sporten met groepen , dus ook onze clubritten mogen weer starten.
De 1,5 meter-regel tijdens het sporten blijft bestaan. Dus ook tijdens de groepsritten moet je 1,5 meter afstand houden, zowel van je mederijders als andere weggebruikers. 
Maar na vele maanden solo of duo rijden mogen we weer in clubverband fietsen en dat is een fijn vooruitzicht.
Op woensdag 19 mei 19.00 uur willen we dan ook gaan starten met de woensdagavondritten vanaf het clubhuis. Een aantal zaken zullen wat anders gaan dan gebruikelijk.

– Het clubhuis is gesloten, het terras mag tot 20 uur open. Vooraf is dus koffie mogelijk op het terras.
– Je houdt onderweg 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
– Er zal geen scan-to-go registratie zijn.
– De bestaande niveau’s (A,B,C,D,E) blijven gehandhaafd, de maximale groepsgrootte wordt echter 10. Dit in verband met de 1,5 meter-regel naar andere weggebruikers, die is lastig te handhaven met een grote groep.
– Door de groepsgrootte zullen we meer groepen hebben en misschien onvoldoende wegkapiteins. We zullen wellicht meer voorrijders nodig hebben. Daarbij doen we een beroep op alle leden om bereid te zijn voorrijder te zijn. Wij zullen dat leden ook gaan vragen. Spreek van tevoren af welke route je gaat fietsen. Er staan routes op de Downloadpagina GWC de Adelaar.
– De bestaande wegkapiteins hebben de taak ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt en andere weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de groep. Spreek af wat je doet met inhalen, bij een stoplicht wachten, druk kruispunt oversteken etc.
– Geforceerd stemgebruik , zoals schreeuwen , is niet toegestaan. Overleg hoe je communiceert met elkaar.
– Houd rekening met elkaar. Sommige leden hebben al veel gefietst, andere leden wellicht wat minder. Ga elkaar niet opjagen, start rustig.
– Heb respect voor elkaar en spreek elkaar aan op zaken die je niet veilig/prettig vindt. Uiteraard blijf je thuis als jij of iemand uit je familie ziek of verkouden is! 

Ook de zaterdagritten zullen weer mogen  starten. 
Vertrek 10 uur vanaf het parkeerterrein clubhuis. 
Hier zijn geen voorrijders . Op basis van het aantal aanwezige leden wordt in groepen gefietst. Tot nu toe maken nog weinig leden van deze mogelijkheid gebruik. Dat willen we graag uitbreiden.
 Sommige leden zullen niet meteen weer in een groepsverband willen fietsen, of blijven liever nog even  fietsen  in een klein groepje. Wij wensen jullie een fijne zomer en plezierige ritten en zien jullie graag later terug bij de club.

En tot slot, we zien jullie graag terug op de club. Woensdag 19 mei staat er daarom vanaf 18.30 een gratis kopje koffie klaar.

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1330/wat-betekenen-de-versoepelingen-voor-de-wielersport

Meer nieuws: