Stap eens op een racefiets; gratis startcursus bij GWC de Adelaar

Gepubliceerd op wo 8 feb '23 door Jos Egberink

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets en in sommige gevallen komen we er dan achter dat remmen, schakelen, sturen en in balans blijven op je nieuwe fiets zeker wat anders is dan op een ander type fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme weg ebt en je fiets werkloos in de schuur komt te staan kun je nu deelnemen aan een beginnerscursus bij GWC de Adelaar.

Start to bike is het gratis laagdrempelige kennismakingsprogramma voor de beginnende wielrenner. In vier zaterdagochtenden van 10  tot 12.30 uur (11,18,25 maart en 1 april) leer je basisvaardigheden en technieken van het racefietsen. Tijdens vier trainingen, die onder begeleiding van een enthousiaste instructeur staan, ga je gecontroleerd leren fietsen én werken aan je conditie. Daarna kun je, als je het leuk vindt, lid worden van de club en meegaan met de clubritten.

Wil je meedoen of heb je vragen, stuur een mailtje naar toer@gwcdeadelaar.nl .

GWC de Adelaar start op woensdagavond 29 maart weer met clubritten.

Liefhebbers van wielrennen en fietsen in het Gooi, Wijdemeren, Baarn, Soest en omstreken ontmoeten elkaar bij de Toerafdeling van de Adelaar!  Je kunt op ieder niveau meefietsen. GWC de Adelaar heeft momenteel zo’n 200 enthousiaste leden binnen de Toerafdeling, die vele kilometers fietsen met elkaar.

Een leuk filmpje over de clinic van vorig jaar kun je bekijken op Gooi TV.

Meer nieuws: