Randmerentocht 28 maart 2021

Gepubliceerd op ma 22 mrt '21 door Jos Egberink

 Randmerentocht 28 maart

De openingsrit op 7 maart jl  in aangepaste vorm met de gratis ‘coffee to go’ met appeltaart was best even een spannende proef voor de club. 44 leden zijn gestart en veel enthousiaste reacties. De duo’s vertrokken keurig om de 5 minuten van het parkeerterrein, zowel linksom en rechtsom en dat bleek verrassend leuk te zijn. Gedurende de tocht kwamen je diverse duo’s tegemoet fietsen.

Wij gaan er bij de Randmerentocht voor 100 % vanuit dat de leden zich aan de regels houden tijdens de toertochten. Neem je verantwoordelijkheid en spreek elkaar daarop aan. Wij rekenen op jullie!

Aangezien de regels voor het buitensporten nog niet versoepeld zijn, mogen we maar met duo’s of solo fietsen. We gaan het recept van de openingstocht dan ook  herhalen! Denk eraan , er is geen georganiseerde koffiestop. In Harderwijk (100 km tocht) kun je zelf een coffee to go opzoeken. Je krijgt bij de start van ons iets lekkers mee.
Daarom nogmaals: houd je aan de coronaregels!

Randmeertocht 28 maart 2021 (denk eraan : je moet je opgeven voor 27 maart 10 uur)!

  • We vertrekken in duo’s  om de vijf minuten van het parkeerterrein van het clubhuis (tussen 9-10.30 uur). Je ontvangt daar iets te eten en drinken voor onderweg. De route wordt zowel tegen de klok in (traditioneel/rechtsom)- als met de klok mee (linksom) gereden om de rijders te spreiden
  • Je kunt je als duo inschrijven en als solist (vermeld dan je niveau, wij zoeken als je wilt een mogelijke partner). Geef ook aan welke tocht je wil rijden, 40, 70 of 100 km. 
  • Je geeft je op via toer@gwcdeadelaar.nl of je stuurt een app naar Conny Rijbroek 06 53439438 voor 27 maart 10.00 uur.
  • Zaterdag 27 maart krijg je via de mail of app je starttijd en de richting/variant doordoor. Houd je daar aan, kom niet te vroeg naar het parkeerterrein. En zet de goede route in je navigatie.
  • Op het parkeerterrein houden we  1,5 meter afstand van elkaar, geen groepsvorming daar. Hou de naam van De Adelaar hoog!
  • Het clubhuis is gesloten.

We rijden op GPS. De routes zijn niet gepijld. Op de website op de downloadpagina staan de routes. Bereid je goed voor. Vraag hulp aan medeleden als je niet weet hoe je de routes moet downloaden naar je fietscomputer. Als je geen fietscomputer hebt, zoek dan een maatje die dat wel heeft.

Randmeertocht

De 70 km loopt via de Eemnesserpolder langs de randmeren tot aan de jachthaven bij de brug van Nijkerk. Daar de brug over en door de polder richting de Stichtse brug bij Huizen. Tenslotte door Eemnes via Laren naar het Kininelaantje. Dit is een mooie trainingsrit voor degenen die nog niet zoveel kilometers op de teller hebben staan. Als het weer een beetje tegenvalt, kun je hier altijd nog besluiten niet de 100 km maar de 70 km te pakken.

De 100 km gaat vanaf Nijkerk rechtdoor langs het Veluwemeer en de stranden Nulde en Horst naar Harderwijk. Daarna rijden we langs de haven onder het aquaduct de Flevopolder in. Hier vandaan is het meestal stoempen tegen de zuid-wester in tot aan de Stichtse brug.

Tenslotte 40 km, vooral voor deelnemers op een hybride fiets die niet voor snelheid maar vooral voor het genieten van de omgeving gaan. Deze route voert je door de Hilversumse Meent naar de Vecht. Vervolgens via Muiderberg en door het Naarderbos naar de vestingstad Naarden. Aan de rand van het Gooimeer kijk je uit op de skyline van Almere Haven. Tenslotte wacht je een afwisselende route via de uitspanning Oud Valkeveen en de villawijk Bikbergen over de Bussumse heide terug naar het clubhuis.

Meer nieuws: