Gooise Wielerclub de Adelaar

Randmeertocht 2018

Op zondag 15 april organiseren we weer de Randmeertocht. Een tocht met vier afstanden: 40 km, 48 km, 75 km en 100 km. De Randmeertocht is een perfecte tocht om de conditie verder uit te bouwen voor de wat langere afstand. En…de weerberichten zien er gunstig uit!

De 75 km loopt via de Eemnesserpolder langs de randmeren tot aan de jachthaven bij de brug van Nijkerk. Daar de brug over en door de polder richting de Stichtse brug bij Huizen. Tenslotte door Eemnes via Laren naar het Kininelaantje. Dit is een mooie trainingsrit voor degenen die nog niet zoveel kilometers op de teller hebben staan. Als het weer een beetje tegenvalt, kun je hier altijd nog besluiten niet de 100 km maar de 75 km te pakken.

De 100 km gaat vanaf Nijkerk rechtdoor langs het Veluwemeer en de stranden Nulde en Horst naar Harderwijk. Hier is onze welkome koffiestop aan de strandboulevard. Na de rustpauze rijden we langs de haven onder het aquaduct de Flevopolder in. Hier vandaan is het meestal stoempen tegen de zuid-wester in tot aan de Stichtse brug. Als je nog weinig kilometers gefietst heb en je conditie is nog niet in orde, zoek dan een groep waarmee je gezamenlijk goed thuis kunt komen.

Tenslotte de 48 of 40 km, vooral voor deelnemers op een hybride fiets die niet voor snelheid maar vooral voor het genieten van de omgeving gaan. Deze route voert je door de Hilversumse Meent naar de Vecht. Vervolgens via Muiderberg en door het Naarderbos naar de vestingstad Naarden. Aan de rand van het Gooimeer kijk je uit op de skyline van Almere Haven. Tenslotte wacht je een afwisselende route via de uitspanning Oud Valkeveen en de villawijk Bikbergen over de Bussumse heide terug naar het clubhuis.

De Randmeertocht is een clubrit, die niet is uitgepijld en in groepen wordt gereden. Zorg er dus voor dat je op tijd bent voor de start, die voor 08:30 uur staat gepland.

Voor begeleiding met een GPS, klik op één van onderstaande links en download de route via Afstandmeten.nl:

 

100 km:         http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1514183

 

70 km:         http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1542732

 

48 km:         http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1634343

 

40 km:           http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1649606