Posbankrit en Groene Harttocht omgewisseld

Gepubliceerd op zo 2 mei '21 door Jos Egberink

Let op Posbankrit wordt verplaatst, 9 mei Groene Harttocht!

Op 9 mei stond de Posbankrit gepland. Aangezien de regels voor het buitensporten nog niet versoepeld zijn, mogen we maar in duo’s of solo fietsen. Dat lijkt ons voor de Posbankrit niet zo gezellig. Vandaar de Groene Harttocht op zondag 9 mei! De Posbankrit wordt voorlopig naar 30 mei verplaatst. Hopelijk mogen we dan in grotere groepjes rijden.

We gaan het recept van de laatste drie tochten dan ook  herhalen! Nog even volhouden. Gelukkig kun je nu wel een lekker terrasje opzoeken. Let op: het duo dat de leukste koffiestopfoto plaatst in de groepsapp of Facebook krijgt de koffie met taart aangeboden van de club.

De 60 km rijders fietsen een rustieke landelijke tocht af, een schilderachtige route langs de Vecht. Via Breukelen gaan we naar Haarzuilens met het sprookjesslot de Haar. Daar splitsen de 90 en 140 km rijders zich af voor een prachtige tocht langs de Hollandse IJssel en de Vlist op weg naar Oudewater.

De 90 km voert ons terug over Kamerik en Wilnis. Via Breukelen zetten we definitief koers naar Hilversum.

De 140 km laat ons genieten van het schilderachtige riviertje de Vlist en brengt ons via de Reeuwijkse Plassen en Driebruggen terug naar huis.

Groene Harttocht 2021 (denk eraan : je moet je opgeven voor 8 mei 10 uur)!

  • We vertrekken in duo’s  om de vijf minuten van het parkeerterrein van het clubhuis (tussen 8.30-9.30 uur). De routes wordt zowel traditioneel als andersom gefietst.
  • Je kunt je als duo inschrijven en als solist. Zoek eens een (ander) maatje via de groepsapp. Geef ook aan welke tocht je wil rijden, 60, 90 of 140 km. 
  • Je geeft je op via toer@gwcdeadelaar.nl of je stuurt een app naar Conny Rijbroek 06 53439438 voor 8 mei 10.00 uur.
  • Zaterdag 8 mei krijg je via de mail of app je starttijd door en de richting/variant door. Houd je daar aan, kom niet te vroeg naar het parkeerterrein. En zet de goede route in je navigatie.
  • Op het parkeerterrein houden we  1,5 meter afstand van elkaar, geen groepsvorming daar. Hou de naam van De Adelaar hoog!
  • Het clubhuis is gesloten.

We rijden op GPS. De routes zijn niet gepijld. Op de website op de downloadpagina staan de routes. Bereid je goed voor. Vraag hulp aan medeleden als je niet weet hoe je de routes moet downloaden naar je fietscomputer. Als je geen fietscomputer hebt, zoek dan een maatje die dat wel heeft.

Meer nieuws: