Gooise Wielerclub de Adelaar

Parcours

Persbericht Wielerronde van Hilversum 2016.

RvH2013-446-web

Op zondag 4 september 2016 organiseert Wielervereniging GWC de Adelaar uit Hilversum  de Wielerronde van Hilversum  rond het raadhuis van Hilversum.

Dit historische evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1927. Toentertijd was de start en finish op de Groest, sinds een paar jaar is aan de ’s-Gravelandseweg ter hoogte van restaurant De Jonge Haan. De ronde is ruim een kilometer lang, dus dat betekent dat men de renners vaak kan zien langskomen. Er zitten twee oplopende stroken in. De eerste strook is het Dudokpark omhoog. Deze weg gaat voor het Stadhuis langs en bestaat uit klinkers, wat het voor de renners extra zwaar maakt. Vervolgens daalt de weg af over mooi lopend asfalt. De ideale plek om even op adem te komen voor de tweede strook richting finish. Deze klim is wat langer dat de vorige, maar over asfalt rijdt het toch een stuk beter. Bovenaan gaat het rechtsaf om in zinderende vaart de Koninginneweg af te dalen.

Het programma ziet er als volgt uit:
11:00  Masters 50+
12:30  Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen
14:00  OPP van Laarhoven Rabo Dikke Banden Race
15:00  Amateurs/Sportklasse/Junioren

De kick-off van het programma wordt gegeven door de masters 50+. Deze categorie vol oude krijgers verbazen elk jaar weer met de duizelingwekkende snelheid waarmee zij rond rijden. Vorig jaar behaalden zij een gemiddelde van ruim 40 km/u over het bochtige en zware parkoers rond het Raadhuis. In deze categorie komen de plaatselijke renners René Beuker (oud prof), Maarten Schaap en Johan Hendriks uit. Hendriks veroverde vorig jaar nog een derde plaats, maar mikt dit jaar op de hoogste trede.

Vervolgens staan de Elite en Amateur dames aan het vertrek. Vorig jaar won een verrassende Julia Soek oppermachtig en werd haar ploeggenoot Floortje Mackay tweede (Giant Shimano). De Bussumse Bianca van den Hoek, tevens trainer van de jeugd bij de Adelaar, bindt de strijd weer aan met de toppers van het dameswielrennen.
Tot slot binden de Amateurs de strijd aan met elkaar, een categorie waarin traditiegetrouw alle toppers uit Nederland aan de start verschijnen. GWC de Adelaar gaat voor niets minder dan de winst. Met vier potentiële winnaars maken zij een goede kans. Martin van Plateringen heeft al vele overwinningen op zijn naam staan. Jordy Beuker reed vorig jaar naar een derde plaats en wil dit jaar winnen. Wim van der Laan en Roderik Egberink rijden dit jaar ook al sterk en hebben van de Ronde van Hilversum een groot doel gemaakt.

RvH2013-175-web

 

Naast deze koersen is er voor de derde keer de Rabo Dikke Banden Race. Deze race is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar op gewone fietsen. Zij rijden, afhankelijk van hun leeftijd, een aantal rondjes. De start is op de ’s Gravelandseweg, rechtsaf de Koninginneweg op en daarna  voor het gemeentehuis langs. Voor de veiligheid krijgen alle deelnemers een helm. De deelname is gratis.

Dit jaar is er, na het succes van vorig jaar, een wielerplein in het Dudokpark. Samen met Kinderopvangorganisatie BINK organiseren we een aantal activiteiten speciaal voor kinderen. Je kunt lekker knutselen of je laten schminken. Op het disco-springkussen kun je je heerlijk uitleven. Een mooi en nieuw onderdeel zijn verschillende bootcamp-activiteiten.   Verder is er een heuse suikerspinnenkraam, waar je gratis een suikerspin kunt halen.
Daarnaast worden er onder leiding van deskundige instructeurs van GWC de Adelaar mountainbike clinics gegeven. Mountainbiken mag zich verheugen in een steeds groter wordende populariteit. Op een mooi uitgezet parcours kun je op door de organisatie beschikbaar gestelde MTB-fietsen een rondje maken. En misschien vind je het wel zó leuk dat je eens een kijkje komt nemen op het schitterende MTB parcours van GWC de Adelaar aan het Kininelaantje te Hilversum. Ook deelname aan deze clinic is gratis.

Wij nodigen alle vertegenwoordigers van de pers van harte uit om de Ronde van Hilversum te bezoeken. U kunt zich melden bij de Jonge Haan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *