Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: strategisch crossen?

Nu het wegseizoen tot een einde is gekomen, wordt het taak om te overwinteren. Het wordt steeds kouder, dan komt de vraag: hoe blijf je gemotiveerd? 

Stel doelen, als je voor volgend jaar bij bepaalde wedstrijden goed in vorm wilt zijn, wordt het toch gemakkelijker de fiets te pakken.

Wat ook helpt is om te gaan spinnen of om core stability training te gaan doen. Waarbij het laatste de kans om blessures verminderd. In mijn geval blijft het bij mountainbiken op af en toe Dinsdag en Donderdag. De racefiets pak ik ook op woensdag en soms een beetje hardlopen. Genoeg te doen dus.

Is er dan ook sprake van enige ontspanning na het wegseizoen?

Jazeker.

Naast het fietsen is Stratego mijn andere grote hobby. Zelfs dusdaning dat ik voor de 2e keer heb mee gedaan aan het NK. Samen met een collega van mij. Zelf had ik iets meer verwacht wat uitslag betreft. Ik ben 31e geworden terwijl ik rond de 20/25e plek had gehoopt. Desondanks heb ik een hele leuke dag gehad. 

Overigens zijn er weinig paralellen tussen Stratego en het crossen. Tijdens de Nacht van Woerden en andere crossen, heb ik weer eens ervaren (en ook in de crossen waar ik zelf gereden heb) dat het ongelofelijk zwaar is. Ipv 30 minuten nadenken met Stratego, is 30 minuten crossen niets anders dan alleen maar rammen. Ook komt er bij het crossen weinig strategie bij kijken. Zoals gezegd is het crossen alleen maar rammen, terwijl Stratego 30 minuten hersenskraken is. Grote voordeel daarvan is: je wordt niet smerig als je crosst dus dat scheelt weer schoonmaken;)

Patrick Schaap