Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: RvH & Pyreneeën

Zondag 21 mei was het weer zover, de Ronde van Hilversum werd verreden. Nadat eerst de jeugd mochten opdraven in het voorprogramma en met adelaar succes( zie foto’s op de fb van gwc de adelaar), was het later die middag de beurt aan de senioren, waaronder ik. Vlak voor de start werd er via loting bepaald wie als eerste aan de start mochten verschijnen op basis van het laatste getal van je rugnummer. Zelf had ik rugnummer 61 en het getal 1 werd als laatste naar voren geroepen. Dus ik kon achteraan starten. 

Vanaf de start werd er al hard gereden en op het lastige rondje kon ik niet naar voren komen. Uiteindelijk werd ik 45e.

Bij de elite rennners werd er ook hard gereden. Roderik was de beste adelaar met een 5e plek.

De eerste zaterdag van juni stond voor mij in het teken van de vakantie in Frankrijk. De reis ging naar de Pyreneeën en deden wij (mijn vader was er ook bij) er twee dagen over. 

Eenmaal aangekomen, logeerde we in een prachtig huis met uitzicht over de bergen. Wij hadden mooi weer dat weekje en met temperaturen rond de 24 graden was het heerlijk vertoeven en niet te vergeten, er werd ook gefietst.

De tourmalet, de aubisque, col de soulor, luz ardiden. Noem ze maar op allemaal. In een week tijd meer dan 10.000 hoogtemeters gemaakt. Daar tegenover is dat ik ongeveer hetzelfde aantal meters weer heb gedaald want dat blijft toch iets machtigs, het dalen. En voor het eerst sinds 3 jaar dat er niemand gevallen is. Dat scheelt weer ziekenhuisbezoekjes.

Patrick Schaap