Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: Ronde naar Drenthe

Hierbij weer een column van de afgelopen tijd.

Het is inmiddels weer een tijdje geleden waardoor mensen denken dat ik in een soort winterslaap ben beland. Dit is echter niet het geval.

Ik heb zelf trainingswedstrijden gereden in Amersfoort, ben naar Drenthe geweest op de fiets en ga ik zelf binnenkort naar Alicante in Spanje.

De trainingswedstrijdjes in Amersfoort waren een goed begin voor de wedstrijden later in het seizoen. De wedstrijden bij de ZAC (zomeravond competitie) en de nationale criteriums gaan nog een stukje harder, maar voor de maand februari is het niet verkeerd wat snelheid betreft. Het is nog maar het begin.

Overigens zijn er ook mensen van de adelaar die bij de mnc’s hebben meegedaan. Ook dat zijn mooie voorbereidingswedstrijden voor de rest van het seizoen.

In het weekend van vrijdag 10 maart t/m 13 maart had ik een familieweekend in Drenthe. Het was in het Land van Bartje dat net boven Emmen ligt. Vanaf Kortenhoef is het 175 kilometer en het leek mij een mooie uitdaging om er naar toe te fietsen. Zo gezegd zo gedaan en het weer was perfect voor maart begrippen.

Graadje of 13, volop zon en schuine rugwind maakte het de tocht nagenoeg ideaal.

Uiteindelijk was ik moe maar voldaan aangekomen op de plaats van bestemming en werd ik goed ontvangen door de al aanwezige familie. 3 dagen later op maandag 13 maart was het weekendje weer voorbij en moesten we weer huiswaarts.

Mijn vader had zijn fiets ook meegenomen en besloot om alleen de terugreis te doen per fiets. Onder dezelfde omstandigheden

fietsten we weer terug zij het dat we de wind nu van de rechterkant of zelfs tegen hadden en het zeker voor mijn vader het een hel was. Hij zag zwarte sneeuw maar is wel aangekomen op plaats van bestemming. Hij had zelf nog geen duurtraining gedaan daarvoor (wel een aantal ritjes op de mtb) dus het was een pittig ritje. Pet af.

Zaterdag 18 maart gaan mijn vader en ik naar Alicante in Spanje. Albert Lamper heeft daar een huisje en wij mochten het huisje huren voor een week om daar lekker te fietsen. Gemiddeld is het daar 10 graden warmer dan hier, dus wij kunnen al lekker een week lang van de zomer genieten. Hopelijk kunnen wij de zomer meenemen op de terugreis weer terug naar Nederland waardoor de naam zomeravond competitie weer tot zijn recht komt.

Patrick Schaap