Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: ploegentijdrit

Ploegentijdrit en crosstraining

Eind Augustus werd ik door Krijn Barmentloo benaderd om mee te gaan doen aan de ploegentijdrit in Breda. Na een aantal keer geoefend te hebben met de ploeg was het dinsdag 20 September zover. Samen met Krijn Barmentloo, Hans Spil en Patrick Rooijens. Met een afstand van wel geteld 10 km hadden wij een hele mooie ochtend beleefd. Het was prachtig weer en met een 11de plaats waren wij zeer tevreden met de uitslag. Na een heerlijke douche, gingen we weer terug naar de plaats van bestemming waar de profs bezig waren met hun tijdrit. Wij konden ook langs de bussen lopen waar ze bezig waren met inrijden. Dat was gaaf om te zien!
Die avond hebben we nog heerlijk gegeten in een plaatselijke restaurant en nog na gepraat over onze ploegentijdrit.

Diezelfde dag werd ik geappt met de vraag of ik Zaterdag mee ging naar Bergum (Friesland) voor een ploegentijdrit. Niet als renner, nee als ploegleider. Dat deed ik en zo zat ik zaterdag aan de andere kant van het land. S’Ochtends vroeg aangekomen voor de briefing waarin ik rekening moest houden bij een bepaalde bocht in het parcours, wat ze net nieuw geasfalteerd hadden. Verder was het niet bijzonders aangezien ik van Roderik alles al wist m.b.t regels/feitjes.
In de loop van de ochtend druppelde de andere renners ook binnen. Dit waren:

Wim van der Laan
Nico Bakker
Rogier Wesselman
Jeffrey Botman
Leo Fennema

Nadat zij flink ingereden te hebben, was het 12:03 oftewel de start.
Zelf was ik best zenuwachtig want ondanks dat op de borden stond waar ik met de auto heen moest, heb ik aan iedere vrijwilliger die langs de kant stond gevraagd waar de start was. Gelukkig zonder veel oponthoud op tijd bij de start. Om 12:03 vertrokken de renners en als jullie de beelden op de Adelaar Facebook hebben gezien, kon je wel zien dat er hard gereden werd. Over het gemiddeld was enige discussie.
Uiteindelijk was de gemiddelde snelheid volgens de organisatie 46,5 km/h. Maar volgens Strava lag het gemiddelde op ruim 47 km/h. Laten we het maar op het laatste houden.
Als dank voor het spelen van ploegleider kreeg ik een pak roze gangmakers en van de schoonmoeder van Roderik nog een stukje appeltaart. Ook had ik een setje wielen gekocht dat ik die dag kreeg. Uiteraard was ik heel blij met deze souvenirs die ik naar huis kon meenemen.

Ondertussen zijn de crosstrainingen weer begonnen. Zoals ieder jaar moest ik weer wennen aan het fietsen op een Mountainbike. Gelukkig heb ik dat redelijk snel weer onder de knie gekregen.Het parcours is ook vernieuwd en het ziet er schitterend uit. Iedereen die zich hier voor ingespand heeft, bedankt daarvoor!

Patrick Schaap