Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: over de kop!

Hierbij weer een column van mijn bezigheden van de afgelopen tijd.

 

Nadat ik een weekje cocktails heb gedronken tijdens de vakantie in Egypte, was het tijd om weer isostar te gaan drinken van mijn bidon.
Aangezien ik nog twee weken vakantie had, kon ik mooi gaan trainen voor de Red Bull kop over kop die op 8 oktober gehouden werd.
Ook met de ploeg nog getraind voor deze wedstrijd en daarin werden al met krachten gesmeten dus de toon voor 8 oktober werd gezet.

De ploeg met wie ik mee deed was:

Paul Meijer: 100 Km
Hans Spil: 80 Km
Patrick Schaap: 60 Km
Peter Koens: 40 Km
Rolf Hendriks: 20 Km

 

Zaterdag de dag ervoor al richting Roden gegaan. Ik had daar een bed and breakfast geregeld bij een particulier. Alles was prima geregeld en daardoor kon ik in ieder geval langer in bed blijven liggen!

De Red Bull kop over kop is een ploegentijdrit maar geen gewone ploegentijdrit.
De wedstrijd is 100 km en er start 1 renner die om de 20 km een ploegmaat oppikt. Dat is zoals het die dag had moeten gaan. De regel is wel dat je met 5 man moet finishen. Er mag dus niemand afvallen.
Helaas reed Hans Spil 3x lek waardoor we een goed klassement konden vergeten. Zo zie je maar. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Later kreeg ik zelf een hongerklop 12 km voor het eind en werd Rolf veel te vroeg weggestuurd door de organisatie door dat hem werd wijs gemaakt dat de ploeg allang en breed waren doorgekomen op het punt waar hij opgepikt moest worden. Oftewel de organisatie gaf hem veel te snel vleugels.
We kwamen met 2 man over de finish. Paul Meijer en Peter Koens hadden geen pech en finishten met een gemiddelde van ruim 39 kilometer per uur. Niet slecht dacht ik zo.

Het was ook de laatste wedstrijd van mijn Wilier. Ik heb een Focus Cayo gekocht en daarmee ga ik het vanaf volgend seizoen mee doen. Zelf houd ik mijn Wilier om er mee te leren sleutelen etc.
Ik ben er maar al te blij mee en de Focus is veel stijver en fiets ook comfortabeler dus ik kijk al uit naar volgend jaar.

Ook het cross seizoen is weer begonnen. Vanaf iedere dins en donderdagavond kan er weer gecrost worden op ons crossterein bij de club.
Op de dinsdag geldt de regel dat niet-leden 25 euro moeten betalen om mee te doen tijdens de rest van de trainingen dit seizoen. De trainingen worden dit jaar gegeven door Theo Hartogs.

Patrick Schaap