Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: goud in de Velomediane

Hierbij weer een Column van mijn bezigheden de afgelopen tijd 

Mariska (mijn zus die als EHBO hulp aanwezig is bij de zomeravond competitie) zat halverwege Augustus in Norg in Drenthe op een camping vakantie te vieren met haar gezin. Mijn neefje was toen jarig en het leek mij een leuk idee om samen met mijn vader van Kortenhoef naar Norg te gaan. Zo gezegd zo gedaan en na een pittig buitje ter hoogte van Ankeveen gingen we met flink wat wind in de rug richting het noordoosten van het land.

Met een heerlijke pannenkoek tijdens de stop gingen we de laatste 60 km in. Onderweg reed mijn vader nog een lekke band in een dorpje in Friesland en ondanks dat hij een binnenbandje en een pompje bij zich had, werd hij door een behulpzame dorpbewoner geholpen door middel van een voetpomp. Dat pompt natuurlijk veel makkelijker op en kon hij zo zijn weg vervolgen. Na 165 km kwamen we uiteindelijk op de plaats van bestemming en werden we flink onthaald door mijn zus en co.

Zelf zie ik deze tocht als een mooie voorbereiding voor de Velomediane die twee weken later gehouden werd, en dat bleek.

Twee weken verder in de tijd was dus de Velomediane. Op vrijdagmiddag gingen Erik van der Made en ik op weg naar de Ardennen en onderweg was daar de welbekende voorpret. Met oa de verwachte eindtijden, de trainingsritten voorafgaand aan de velomediane en gebeurtenissen tijdens de voorgaande velomediane edities, kregen wij zo voldoende motiviatie om een scherpe tijd neer te zetten.

Eenmaal aangekomen in het huisje dat Hans Spil had geregeld, kwamen we daar ook de overige adelaars/ eemland renner tegen.

Wij waren daar met

Luc Essink

Hans Spil

Paul Meijer (WV Eemland)

Jeroen van Ginkel

Peter Gerbrands

Erik van der Made

Patrick Schaap

Een heel leuk groepje en met een mooi huisje die Hans Spil voor elkaar had gekregen waren de ingrediënten voor een topweekend in de maak.

De dag dat de Velomediane werd verreden, waren de weersomstandigheden perfect.

In tegenstelling tot vorig jaar waarin het toen op een gegeven moment 34 graden was, hadden we dit jaar een graad of 25 overdag en ook nog met weinig wind.

Onder goede omstandigheden dus was ik vol goede moed van start gegaan.

Zelf had ik als doel de gouden tijd te halen.

Al vond de organisatie wel leuk om mij een oor aan te naaien door de gouden tijd van 5 uur en 50 minuten een half uur scherper te zetten.

Voorgaande jaren had ik altijd wel met pech te maken. In 2015 gooide een lekke band roet ik het eten en vorig jaar werd de hitte mij teveel.

Dit jaar ging het voortreffelijk.

In het begin heb ik het expres rustig aan gedaan om zo uiteindelijk meer energie over te houden voor de rest van de wedstrijd.

Waar ik in het begin van de cyclo nog werd voorbij gestreefd ging ik na 70 km meer gas geven waardoor ik vanaf dat punt alleen maar mensen in ging halen die zelf als een bezetene van start waren gegaan.

Toen ik over de streep ging had ik een tijd van 5 uur en 27 minuten.

Daar was ik zelf heel blij mee want het was voor mij een pr door bijna een half uur sneller te zijn dan mijn vorige pr.

Dat was een tijd van 5 uur en 53 minuten

Helaas nog geen goud maar ik was wel tevreden.

 

Diezelfde avond een heerlijke BBQ gehad waarin we nog hadden nagepraat over ieder zijn ervaring van die dag en na een goede nachtrust gingen Erik en ik de komende ochtend weer terug naar huis aangezien ik een verjaardag had die middag.

 

 

Patrick Schaap