Gooise Wielerclub de Adelaar

Patrick’s column: doping en de Sint

Hierbij weer een column van mijn bezigheden van de laatste tijd. Met in het bijzonder, Sinterklaas en de 24 uurs race in Zandvoort

Nadat de goedheiligman in Nederland was aangekomen, had ik zelf een grote wens. Thomas Dekker speelde wat betreft de aankomst van sint en zijn pieten handig in. Want hij bracht zijn boek ‘mijn gevecht’ uit. Aangezien ik dat boek best graag wil hebben, heb ik hard de traditionele Sinterklaasliedjes gezongen (Sinterklaas Kapoentje, De zak van Sinterklaas, O kom maar eens kijken.) En zowaar, had ik in mijn schoen het boek van Thomas Dekker zien liggen. Bij de volgende column zal ik mijn kijk op het boek nader toelichten.

Op Maandag 28 november waren de sint met zijn pieten bij GWC De Adelaar. Ieder kind mocht bij de sint zitten en kregen zij na een verhaaltje van de sint over hun wekelijkse bezigheden met in het bijzonder: Fietsen. Het was een mooie avond.

Ook de voorbereidingen voor de 24 uurs race in Zandvoort zijn op gang gekomen. Het is een race waar je zowel in teamverband of individueel 24 uur moet rijden. Als team heb je dan ook een bidon waarin een transponder zit die je weer moet afgeven op het moment dat je gaat wisselen met je teammaat. 

Wij rijden ook voor een goed doel voor dit evenement. Helaas is het nu nog niet bekend welk goed doel dat zal zijn. De catering werd vorig jaar keurig verzorgd door Gerarda en Hans Hillhorst en Margret de Kort (de zus van Gerarda). Ook dit jaar zijn ze weer van de partij met met mijn zus Mariska als extra verzorgster.

Bekijk https://www.cyclingzandvoort.nl/24-uurs-race/ voor meer informatie.

Patrick Schaap