Gooise Wielerclub de Adelaar

Openingstocht weer groot succes, denk aan de veiligheid!

Voor het rijden van de toertochten is het seizoen nu ook vanuit de vereniging gestart. Op de eerste dag van de lente, zondag 20 maart, is de openingstocht gereden.

De toercommissie had weer een mooie tocht voorbereid. Goede koffiestop onderweg. Ook kon je dit keer de route op je GPS down loaden, Gerard zat er klaar voor.

Ook de familie Hilhorst, die de coördinatie van de bar vanaf maart doet, heeft haar visitekaartje afgegeven. Lekkere koffie, paaseieren en zelfs de kantine was in paassfeer ingericht. Bij terugkomst waren er heerlijke snacks. Complimenten dus voor de mensen die dit allemaal mogelijk maken.

Ook waren er gelukkig veel leden aanwezig die hebben mee gefietst. Altijd goed aan het begin van het seizoen. Doe eens gezellig: ga aan het einde van de rit niet meteen naar huis, maar kom nog even langs op het clubhuis om na te praten onder het genot van een herstelkoffie, een hersteltosti of een herstel-bittergarnituur.

We willen in het begin van het seizoen óók aandacht schenken aan de veiligheid op de weg. Ik heb zelf gefietst in een groep waar een aantal mensen actief waren met doorgeven van tekens maar er waren ook mensen die niets door gaven. Laten we met elkaar werken aan de veiligheid tijdens het fietsen. We zijn in een groep immers elkaars ogen en oren en we willen allemaal dat iedereen heelhuids weer terug komt van mooie tochten en avonden:
– geef alles door van voren naar achteren
– mensen in het midden moeten de tekens herhalen
– pas je snelheid aan aan de situatie
– bij rood licht echt stoppen ook al splitst de groep dan in twee groepen, we wachten echt wel
– een rotonde gewoon volgens de regels fietsen

We zijn als groep kwetsbaar en we zijn ook meteen een visitekaartje voor de club en de sport in het algemeen.

Gedragscodepasje_Racefiets