Gooise Wielerclub de Adelaar

MOUNTAINBIKEN van de Toersectie m.i.v. zaterdag 8 oktober.

mtb-adelaarZoals gebruikelijk start het MTB-seizoen voor toerrijders in de 2e week van oktober. Ook in het nieuwe seizoen hebben we nog de gelegenheid vrij te mountainbiken in onze natuurgebieden. Ieder jaar wordt de discussie verder opgevoerd om beperkingen op te leggen, zoals het gebruik van wandelpaden of voor het gebruik van een natuurgebied pasjes te verplichten. Om deze discussie te voeren hebben we de NTFU die namens de wielerverenigingen de belangen behartigen.
Omdat vooral de wandelaars en ruiters zich vaak ergeren aan de vele fietsers op de wandelpaden, is het noodzakelijk dat wij als MTB’ers hier rekening mee moeten houden. Het is ook niet uitgesloten indien fietsers zich buiten de toegankelijke paden begeven een bekeuring door de boswachter wordt uitgedeeld.
We willen daarom iedereen nogmaals wijzen op de volgende gedragsregels:

 

Op een flexibel pasje staan de acht punten van deze code afgedrukt:

1. Fiets alleen waar het is toegestaan
2. respecteer de natuur (plant én dier)
3. fiets in kleine groepjes
4. waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk
5. benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets
6. voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond
7. maak geen onnodig lawaai
8. laat geen afval achter

Verder krijgen we veel vragen van dames en heren die geen lid van de vereniging zijn om te komen fietsen. We nodigen ook die mensen van harte uit om een aantal keren te komen fietsen en als het hun bevalt kunnen zij een aanvraag doen voor een lidmaatschap bij GWC de Adelaar en de NTFU.
Afhankelijk van de conditie en snelheid en het aantal deelnemers kun je uit meerdere groepen kiezen. Evenals vorig jaar hebben we ook dit jaar een paar voorrijders/gidsen die jullie door de bossen en over de heide zullen begeleiden.

Deelname kost  € 1,- en is bestemd voor een kop koffie en als bijdrage voor de club.
Kom tijdig, vanaf 9.30 uur voor inschrijving en een kop koffie, dan kunnen we om 10.00 uur vertrekken. Tussen 12.00 en 12.30 uur zijn we terug in de omgeving van het clubhuis, waarna iedereen zonder terugkomst in het clubhuis naar huis rijdt.

Voor meer informatie over het mountainbiken kun je terecht bij de Toercommissie.