Gooise Wielerclub de Adelaar

MOUNTAINBIKEN 2018 / 2019

m.i.v. van 6 oktober 2018 t/m 23 februari 2019.

Naast de cyclocrosstrainingen vanaf dinsdag 2 oktober 2018 om 19.30 uur op het parkoers van GWC de Adelaar, gaat de toerafdeling mountainbiken buiten het eigen terrein.

Mountainbiken iedere zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur

Hoewel wij nog vrij kunnen mountainbiken in de omgeving van Hilversum, wordt ieder jaar de discussie verder opgevoerd om aan de mountainbikers beperkingen op te leggen. Zo zijn sommige natuurgebieden alleen tegen betaling toegankelijk waarbij handhaving met pasjes is geregeld. Ook zien we dat de controle op het (illegaal) gebruik van wandelpaden ieder jaar strenger wordt. De NTFU behartigt namens de wielerverenigingen onze belangen. Wij worden in het Gooi nog steeds gedoogd. Verder is een vignet verplicht als op het MTB parkoers van de Utrechtse Heuvelrug wordt gereden.

Omdat vooral de wandelaars en ruiters zich vaak ergeren aan de vele fietsers op de wandelpaden, is het noodzakelijk dat wij als MTB’ers hier rekening mee moeten houden. Het is ook niet uitgesloten dat indien fietsers zich buiten de toegankelijke paden begeven een bekeuring door de boswachter wordt uitgedeeld.

We willen daarom iedereen nogmaals wijzen op de volgende gedragsregels:

  1. Fiets alleen waar het is toegestaan
  2. Respecteer de natuur (plant én dier)
  3. Fiets in kleine groepjes
  4. Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk
  5. Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets
  6. Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond
  7. Maak geen onnodig lawaai
  8. Laat geen afval achter

Op een flexibel pasje staan de acht punten van deze code afgedrukt.

Verder krijgen we veel vragen van dames en heren die geen lid van de vereniging zijn om te komen fietsen. We nodigen ook die mensen van harte uit om een aantal keren te komen fietsen en als het hun bevalt kunnen zij een aanvraag doen voor een lidmaatschap bij GWC de Adelaar en de NTFU.

Afhankelijk van de conditie en snelheid en het aantal deelnemers kun je uit meerdere groepen kiezen. Evenals vorig jaar hebben we ook dit jaar een paar voorrijders/gidsen die jullie door de bossen en over de heide zullen begeleiden.

Deelname voor leden is gratis.

Kom tijdig, vanaf 9.30 uur voor inschrijving en een kop koffie à € 1,– , zodat we om 10.00 uur kunnen vertrekken. Omstreeks 13.00 uur zijn we terug in de omgeving van het clubhuis, waarna iedereen zonder terugkomst in het clubhuis naar huis rijdt.

Voor meer informatie over het mountainbiken kun je terecht bij de Toercommissie. 

G.v.d.Manden

gvandermanden@gmail.com