LOCKDOWN competitie

Gepubliceerd op vr 22 jan '21 door Jos Egberink

GWC de Adelaar LOCKDOWN competitie 2021

Nu de lockdown alsmaar voortduurt en de mogelijkheden om (samen) te fietsen misschien nog verder beperkt worden door het instellen van de avondklok, willen we binnenkort weer starten met een serie evenementen op Zwift.

Vanaf dinsdag 26 januari gaan er gedurende acht weken elke dinsdagavond activiteiten op Zwift plaats vinden. Het parkoers wisselt per week. De opbouw van de ritten is in grote lijnen steeds hetzelfde: de eerste 45 minuten worden in groepsverband gereden, waarbij een onzichtbaar elastiek de groep bij elkaar houdt. Iedereen kan dus zijn eigen tempo aanhouden of wattage trappen, zonder ver vooruit te rijden of op achterstand gereden te worden.  Ontwaak je net uit je winterslaap, dan is dit dus een prima gelegenheid om weer voorzichtig te werken aan de conditie voor het komend voorjaar. Na de eerste 45 minuten is er opnieuw een ‘meetup’ voor het wedstrijddeel van ongeveer 30 minuten.  De wedstrijden worden gereden in verschillende categorieën, zodat iedereen tegenstanders van ongeveer gelijke sterkte treft. De specifieke regels van elk parkoers worden op de wedstrijddag zelf bekend gemaakt.

Wat: digitale competitie van in totaal 8 races op Zwift
Wanneer: elke dinsdag 19.15 Meetup op Zwift  voor een gezamenlijke groepsrit, omstreeks 20.00 uur start van het wedstrijdgedeelte
Hoe: Volg Roderik Egberink op Zwift. Hij nodigt je uit voor de meet-up. Hieronder staan uitgebreide instructies.
Waarom: voor de eeuwige eer en glorie
Wat heb je minimaal nodig: een fiets, smarttrainer en Zwiftaccount.
Handig om te hebben: handdoek, ventilator, voldoende gevulde bidons en moraal…

Regelementen:

Er wordt gestart in drie categorieën:

A: elite, belofte, amateurs
B: nieuwelingen, junioren, masters
C: sportklasse, masters, basislicentie

Zet de letter van je categorie achter je naam.

Na drie opeenvolgende overwinningen wordt je gepromoveerd naar een hogere categorie. Er zal een klassement worden bijgehouden over het totaal van de 8 races. Zie onze website

Uitgebreide instructie:

  1. Meld je aan bij Zwift, installeer het programma en de Zwift Companion app op je telefoon.
  2. Om aan te geven dat je mee wilt doen, word je lid van de Adelaar-whatsappgroep voor Zwifters. Dat kan via deze link: https://chat.whatsapp.com/J96zomUL4y04muplhkRuI1. Mocht je het onprettig vinden om in een grote groepsapp te zitten, meldt dat dan bij Roderik Egberink. Je krijgt dan een losse uitnodiging (je bent dan wel minder goed op de hoogte).
  3. Meld je via een bericht aan bij Roderik Egberink, met vermelding van je categorie (A, B of C).
  4. Volg Roderik Egberink op Zwift. Zwift heeft openbare events uit staan, dus we moeten het nu via meet-up regelen.
  5. Je krijgt een uitnodiging voor de volgende meet-up. Deze vinden altijd plaats om 19.15.
  6. Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren klaar zit op Zwift. Je kunt eventueel zelf al een beetje rondrijden. Vijf minuten voor de start krijg je een uitnodiging op Zwift om mee te doen aan de meet-up.
  7. Om 19.15 stipt start de rit. Blijf bij de groep. Je kunt in het peloton makkelijk volgen. Houdt degene met een gele ster boven zijn hoofd in de gaten. Dat is de meet-up leider. Als je daarbij in de buurt blijft, zit je goed.
  8. Na 45 minuten zal de groepsrit eindigen en zal een nieuwe meet-up plaatsvinden om met de wedstrijd te starten.  TIP: bij de wedstrijd is het op het vlakke erg efficiënt om in iemands slipstream te rijden.
  9. Mocht het gebeuren dat je Zwift hapert, je internet uitvalt of je smarttrainer ermee stopt, dan val je uit de meet-up. Ga dan terug naar het beginscherm van Zwift en kies de functie ‘Join another zwifter’ en selecteer de meet-up leider. Je komt dan automatisch uit bij die renner. Als de groep dan nog niet aan het wedstrijdsegment begonnen is, kun je nog gewoon mee doen voor de punten. Je moet dan alleen aan het eind even je tijd noteren en dat doorgeven aan de meet-up leider.
  10. Deze competitie zal LIVE worden uitgezonden via Facebook van GWC de Adelaar. Dus altijd leuk om te kijken en je eigen favoriet aan te moedigen.

Meer nieuws: