Gooise Wielerclub de Adelaar

Jeugdveldrijweekend in Baarn

Afgelopen weekend, 26 en 27 september heeft de jeugd weer een goede start gemaakt met het veldrijseizoen, door een heel weekend te trainen in de bossen rond camping De zeven linden in Baarn.
Het was prachtig weer, ze hadden het waarschijnlijk verdiend. Zaterdag rond 9.30 uur was iedereen in Baarn, bepakt met veldrijfiets, slaapzakken en warme kleding. En om 10 uur vertrokken ze al in drie leeftijdsgroepen onder begeleiding van Michiel, Mike en Ard. Na twee uur crossen over bospaadjes, boomwortels, zand en blubberplassen, keren, draaien, remmen, eraf en weer erop kwamen ze allemaal moe bij de circustent aan, waar de lunch op hen wachtte. ’s Middags volgde de tweede trainingsronde. Daarna allemaal onder de douche, sommige benen werden niet meer schoon, maar dat hoort bij veldrijden. Daarna konden we genieten van een heerlijke pastamaaltijd, gemaakt door Onno, de vader van Ward. Vervolgens ging het hele stel met vier auto’s naar Coronel Adventure in Huizen waar zij ook hun klimcapaciteiten mochten laten zien. Na een instructie verdeelden de kids zich over 3 parcoursen, voor elke leeftijdscategorie was er uitdaging. Terug op de camping werd er een kampvuur gemaakt en een ieder liet de marshmallows zich smaken. Daarna zocht iedereen zijn slaapzakje op in de circustent, maar er moest natuurlijk wel nog even gevolgd worden hoe de vrouwen het deden in Richmond op het WK. Na een kussengevecht en het verdelen van de nodige chips en snoepjes, werd het rustig in de tent en hebben we best lekker geslapen. Het was een koude nacht.

Om 8.30 uur stond het ontbijt klaar en om 9.30 uur zaten de kids alweer op de fiets, vandaag onder leiding van Wim, Marco en Ard. Aan het eind van de ochtend werden er gezamenlijk nog wat oefeningen gedaan, zoals zandbak, starts, wheelies en estafettesprintjes rennend een heuvel op. Hongerig werd er aangevallen op de zondagmiddaglunch met hotdogs en gebakken eieren. We hebben dit weekend ook afscheid genomen van de heren uit categorie 7 en dame uit categorie 6, die komend seizoen bij de nieuwelingen gaan fietsen. Fabienne, Gé en Ward ontvingen een zilveren kettinkje met wielrennertje als aandenken aan hun jeugd bij de Adelaar. Toen kwamen de ouders ze alweer ophalen en mocht iedereen zijn tassen inpakken en moe, maar voldaan naar huis. Het was een heerlijk weekend, prachtig weer, gelukkig geen ernstige valpartijen. Iedereen bedankt voor zijn/haar hulp bij het trainen, begeleiden, afwassen, vervoeren etc. En alle kinderen bedankt voor hun enthousiasme!