Heuvelrugtocht 18 april 2021

Gepubliceerd op di 13 apr '21 door Jos Egberink

Heuvelrugtocht 18 april 2021

Dit is één van de fraaiste Adelaartochten, maar ook de pittigste. De tocht voert door de prachtige bossen en over diverse bulten van de Utrechtse Heuvelrug.  Je kunt kiezen uit 3 afstanden, te weten 65, 115 en 145 km.

Aangezien de regels voor het buitensporten nog niet versoepeld zijn, mogen we maar met duo’s of solo fietsen. We gaan het recept van de laatste twee tochten dan ook  herhalen!

De 65 km tocht maakt een rondje over Austerlitz en komt onderweg verschillende bultjes tegen. De 115 km doet wat pittiger hellingen aan zoals de Amerongseberg en tenslotte de 145 km, bedoeld voor de “diehard” die het serieuze klimwerk niet schuwt, met de Grebbeberg als letterlijk hoogtepunt.

Aan de voet van de Amerongseberg, bij de afdaling, wacht er koffie met taart bij De Proloog, aangeboden door de club. De sfeer en het interieur van De Proloog zijn niet alledaags. De wielersport staat centraal met hier en daar een knipoog naar een andere sport, de muziek of een goed boek. Het bevlogen en bekwame team is een combinatie van ervaren krachten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Adres: Allemanswaard 27, 3958 KA Amerongen. Een bijzondere plek, dus ga voor minimaal de 115 km.

Heuvelrugtocht 2021 (denk eraan : je moet je opgeven voor 17 april 10 uur)!

  • We vertrekken in duo’s  om de vijf minuten van het parkeerterrein van het clubhuis (tussen 9-10.30 uur). We fietsen alleen de traditionele routes ivm de klimmetjes. De 115 en 145 km rijders krijgen daar een bonnetje voor de gratis koffie. De 65 km rijders krijgen een chocomelk en reep mee.
  • Je kunt je als duo inschrijven en als solist (vermeld dan je niveau, wij zoeken als je wilt een mogelijke partner). Geef ook aan welke tocht je wil rijden, 65, 115 of 145 km. 
  • Je geeft je op via toer@gwcdeadelaar.nl of je stuurt een app naar Conny Rijbroek 06 53439438 voor 17 april 10.00 uur.
  • Zaterdag 17 april krijg je via de mail of app je starttijd door. Houd je daar aan, kom niet te vroeg naar het parkeerterrein.
  • Op het parkeerterrein houden we  1,5 meter afstand van elkaar, geen groepsvorming daar. Hou de naam van De Adelaar hoog!
  • Het clubhuis is gesloten.

We rijden op GPS. De routes zijn niet gepijld. Op de website op de downloadpagina staan de routes. Bereid je goed voor. Vraag hulp aan medeleden als je niet weet hoe je de routes moet downloaden naar je fietscomputer. Als je geen fietscomputer hebt, zoek dan een maatje die dat wel heeft.

Uitbreiding tochten op downloadpagina

We hebben al een aantal routes ontvangen , maar we willen wij onze pagina met routes verder uitbreiden, zodat er ook routes voor de woensdagavond beschikbaar komen. De leden kunnen dan voor hun woensdagavondtocht een route downloaden.

Dit archief moet nog verder opgebouwd worden. Heb jij leuke, afwisselende routes die geschikt zijn voor op de racefiets (40 t/m 80 km) op je GPS, stuur deze naar toer@gwcdeadelaar.nl

Alvast bedankt!

Meer nieuws: