Gooise Clubkampioenschappen MTB

Gepubliceerd op ma 31 okt '22 door Jos Egberink

Zaterdag 29 oktober werd de tweede wedstrijd gereden bij De Adelaar van de Gooise club kampioenschappen. Een initiatief van de jeugd mountainbike afdeling van WTC Huizen en Adelaar. RTFC Almere wilde graag aanhaken bij dit initiatief en kwam ook met een groot aantal toppers.  De weersomstandigheden waren zomers, het parcours droog met maximale grip. Maar liefst 43 jeugdleden tussen de 7 en 14 jaar namen deel, ingedeeld in 3 groepen op leeftijd/ervaring. Het evenement bestond uit 2 wedstrijden van zo’n 10 minuten. Met 14 renners tegelijk werd gestreden voor de punten over een uitgezet mountainbike parcours op het terrein. Tussen de wedstrijden door werden de “low speeds skills” van de renners nog flink getest met:

* Een “slakkenrace” wie kan zo langzaam mogelijk fietsen, die heeft gewonnen.

* Een stukje ronde bezemsteel wegschieten met de tractie van je achterwiel. De stok die het verste weg rolde had gewonnen.

* “Fakie” wie kan het verst achteruit rollen zonder de voeten aan de grond.

* En nog een behendigheid parcours op tijd, slalom,trackstand, een box, en over een wip rijden.

Met deze onderdelen konden totaal zelfs meer punten worden verdiend dan met de twee snelheidswedstrijden.  De echte “allround” mountainbikers gingen hier dus met de prijzen naar huis. De eerste drie renners per groep gingen naar huis met heerlijke warme Adelaar sokken! Voorbereid als het dan toch een keer koud gaat worden!

In de kantine van de club konden de ouders en supporters heerlijke drankjes krijgen, voor de renners lekkere limonade. Verzorgd door twee enthousiaste moeders! Omstebeurt konden ze nog hun eigen kinderen zien racen.

De wedstrijdadministratie en parcourswacht werden vakkundig door vaders en moeders uitgevoerd.

Ons clublid EHBO man, had gelukkig maar een enkele pleister te plakken, maar ontzettend fijn dat hij erbij was !

Daaromheen nog vele andere vrijwilligers die net zo belangrijk werk deden, al deze mensen bij elkaar hebben, naar ons idee, alle renners en dan ook de ouders, een super leuke ochtend gegeven !

Alwin Niesing

Meer nieuws: