Gooise Wielerclub de Adelaar

Clubkampioenschap jeugd 2 september 2015

DSCN4613

Clubkampioenschap jeugd op de weg, 2 september 2015

Op woensdagavond 2 september waren de clubkampioenschappen voor onze Adelaar jeugd. Tussen alle regenachtige dagen door hadden we een prachtige avond aan de Stichtse kant in Almere. Na een paar rondjes inrijden gingen categorie 1 t/m 4 van start, Niels uit categorie 2 ging er als een speer vandoor en Lieke (cat.4) had haar gebruikelijke opstartproblemen, maar haalde het groepje weer snel in. Iedereen deed erg zijn best en werd aangemoedigd door alle ouders en broertjes, zusjes en natuurlijk Johan, de trainer. Categorie 1 mocht als eerste aan de eindsprint beginnen en Lars won dit overduidelijk, maar Susanne weet steeds dichterbij te komen. De rest moest nog een paar rondjes verder. Lieke en Gijs wisten gezamenlijk een mooie voorsprong te bereiken. Daarna mochten Niels, en vervolgens Gijs een eindsprint maken, helaas voor hun hadden zij geen concurrent in hun categorie. In categorie 4 won Lieke, gevolgd door Erik.

Daarna waren categorie 5 t/m 7 aan de beurt. Zij startten 30 seconden na elkaar. In categorie 5 werd het een spannende strijd, deze zes renners zijn erg gewaagd aan elkaar. Helaas moest Binck op een gegeven moment lossen. We hebben Hugo veel kopwerk zien doen, maar ook Klaas en Cas hebben we op kop gezien. De eindsprint was erg spannend, Kim wist net te winnen voor Hugo en Klaas. In categorie 6 was ook spanning en sensatie, want Fabienne probeerde Axel er steeds af te rijden, met een sidderende demarrage, maar Axel wist steeds terug te komen, tot de laatste keer helaas, dus Fabienne werd 1e. Gé en Ward in categorie 7 gingen geruime tijd samen op, maar toen wist Gé weg te rijden en er goed de vaart in te houden, waarmee hij een mooie 1e plek veroverde.

Daarna vond de huldiging plaats, de nummers 1 kregen een mooie beker en de anderen een welverdiende medaille. Onder onze clubtent stond vervolgens een tafel met heerlijke hapjes en drankjes voor iedereen klaar, verzorgd door alle ouders. Het was een prachtige avond. Renners bedankt voor alle sensatie en ouders bedankt voor alle hulp en al het lekkers!

Uitslag:
Categorie 1: 1e Lars van der Laan, 2e Susanne Grijpink
Categorie 2: 1e Niels van der Laan
Categorie 3: 1e Gijs Broere
Categorie 4: 1e Lieke Broere, 2e Erik van Loenen
Categorie 5: 1e Kim van Loenen, 2e Hugo van der Kolk, 3e Klaas Westhoff, 4e Cas Jansen, 5e Maurits Kool, 6e Binck Raven
Categorie 6: 1e Fabienne Kool, 2e Axel van den Berg
Categorie 7: 1e Gé Luiten, 2e Ward Haarhendriks