Gooise Wielerclub de Adelaar

Clinic Veldrijden voor jeugd, nieuwelingen en junioren (J/M)

Dankzij het enthousiasme van de jeugdafdeling en de ouders, kan er op 22 oktober een grootse veldrijclinic gegeven worden op ons eigen parcours! Bekende gasttrainers!
Hieronder alle info.

Clinic Veldrijden
voor jeugd, nieuwelingen en junioren (J/M)

in de Herfstvakantie (22/10) bij GWC De Adelaar in Hilversum

Na de succesvolle Clinics Veldrijden in het vorig seizoen bieden de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden opnieuw clinics veldrijden aan. Deze staan open voor alle geïnteresseerde renners en rensters t/m 18 jaar. Wel dien je een KNWU-basislidmaatschap of licentie hebben. De clinic staat open voor deelnemers uit ALLE districten in Nederland.
Om deel te kunnen nemen heb je niet perse een veldritfiets nodig, een MTB volstaat evengoed. Een fietshelm is wel verplicht.
De Clinic is geschikt voor iedereen die wil (gaan) beginnen met deze fantastisch leuke en afwisselende sport, maar ook voor renners en rensters die al langer bezig zijn en zich verder willen verbeteren. De zeer ervaren KNWU-trainers houden met alle niveaus rekening, van beginners tot gevorderden. En voor de kinderen jonger dan 11 jaar bieden we een aangepaste clinic-gedeelte met veel spelvormen op de fiets aan.
Voor ouders en begeleiders die moeten wachten is er natuurlijk al vanaf
13.00 uur verse gratis koffie en thee in het gezellige en lekker warme clubhuis van GWC De Adelaar. Vanaf het clubhuis stap je direct het CX parcours op met een kop koffie , de deelnemers rijden a.h.w. over je tenen heen!

Wat je moet weten over deze clinic
Wanneer: donderdag 22 oktober 2015, van 14.00 uur tot 17.00 uur,
clubhuis open voor inschrijving/betaling vanaf 13.00 uur.
Waar: bij GWC De Adelaar, Kininelaantje 3, 1243 LD ’s Graveland. Parkeren kan ook direct bij de kleedkamers van VV Altius/Rugbyclub Hilversum , Kininelaantje 6-7, 1243 LD ’s Graverland. Neem dan de Vreelandseweg en vervolgens de Nieuwe Havenweg naar het Kininelaantje. Het clubhuis van GWC De ADELAAR vind je dan over het kleine bruggetje rechts achter de kleedkamers, even de parkeerplaats op en linksaf.
Er zijn voldoende en gratis parkeerplekken voor de ingang van het Sportpark.
Wat: eerst een fysieke training in het veld. Daarna, na het douchen en omkleden, gaan we alles horen over veldrijden van onze V.I.P-gast(en), onder het genot van lekkere warme soep en gratis broodjes
Kosten: € 5 per deelnemer (maar dan zijn de soep en broodjes voor de deelnemers en ouders/begeleiders wel gratis!). Betalen ter plekke, liefst met gepast geld.
Hoe doe ik mee: Aanmelden bij voorkeur per email, zie hieronder. Op die manier kunnen we je direct in een passende trainingsgroep qua leeftijd kunnen indelen. Intekenen op de dag kan ook nog (zie hieronder) maar besef wel vol is vol. Bij aanmelden in het clubhuis dien je je KNWU-basislidmaatschap of licentie te tonen (i.v.m. de aansprakelijkheid/verzekeringen).
Helm is natuurlijk ook verplicht.

VIP-Gasten
Wij zijn momenteel nog druk bezig om boeiende gasttrainers (bekend van TV) aan te trekken. We informeren jullie daar z.s.m. over.
Nadat het trainingsdeel is afgelopen, je hebt gedoucht en je droge kleren hebt aangetrokken (en eventueel je fiets al hebt afgespoten), kun je van onze gast(en) horen hoe ze trainen, wat ze wel en niet doen om zo goed te worden. En je kunt natuurlijk vragen stellen. Je zult deze dag ongetwijfeld veel leren.

Technische assistentie langs parcours
We kunnen ter plekke technische assistentie aanbieden b.v. bij lekke banden of gebroken kettingen. ZAAF Fietsen , Fietsenmaker aan huis, verleent met zijn mobiele werkplaats direct technische hulp langs het parcours bij plotse pech of een slecht afgestelde derailleur zodat je wel kunt blijven deelnemen aan de Clinic. ZAAF verleent deze dag de arbeid gratis, eventuele onderdelen (b.v. banden, kettingen. remblokken) moet je natuurlijk wel ter plekke betalen. Zie ook: www.zaaffietsen.nl
Mocht je ’s ochtends bij vertrek nog kleine problemen aan je fiets constateren, bel gerust even het mobiel nummer van ZAAF: 06- 37287146. Wellicht kan ZAAF(= Pierre Deen) die problemen nog oplossen voordat de Clinic begint.

Dagindeling
· vanaf 13.00 uur: aanmelden, betalen ( €5, liefst gepast) en groepsindeling
· 14.00 uur: fysieke training op het parcours
· 15.30 uur: omkleden, douchen, fiets afspuiten
· 16:00 uur: gasttrainer(s) vertelt van alles over de sport en training,
en natuurlijk is er veel ruimte voor vragen.
17:00 uur: verdere plannen voor dit seizoen, trainingen bij verenigingen,
afsluiting.

Opgeven
We vragen je om je van tevoren op te geven per email aan veldrijpunt@gmail.com Vermeld je naam en geboortejaar(!!!) i.v.m. een juiste groepsindeling op leeftijd, waarbij je
je KNWU-basislidmaatschap of licentie-nummer vermeldt (dit i.v.m. de aansprakelijkheid/verzekeringen). Op deze manier weten we hoeveel mensen er komen en kunnen we van tevoren trainingsgroepen naar leeftijd maken. Je hoeft dan bij aankomst alleen even je KNWU licentie/ basislidmaatschap te laten zien en af te rekenen (€5).
Mocht je onverwachts op het laatste moment besluiten mee te willen doen, dan is dat ook mogelijk. Je zult waarschijnlijk wel wat langer bezig zijn bij de inschrijftafel. Zorg daarom dat je er minimaal een half uur van tevoren bent (dus uiterlijk om 13.00 uur) ! En omdat we nog niet wisten dat je kwam, ben je nog niet in een groep ingedeeld. Dit zullen we dan doen zodra de training is begonnen.

We vragen je nadrukkelijk om je uiterlijk op zaterdag 17/10 op te geven. In de dagen voorafgaand aan de Clinic zullen we dan per mail bevestigen dat je meedoet.

Fysieke training en programma-onderdelen
Door middel van verschillende trainingsvormen en technieken zul je leren om nóg sneller en handiger te worden in het veld en hindernissen te nemen. Natuurlijk gaan we gebruik maken van de mogelijkheden van het veelzijdige parcours op . Zo kunnen we deze middag:
· oefenen in het afstappen op een steile helling
· hellingen nemen die net wel/net niet te fietsen zijn (wat doe je en waarom)
· trainen in het dragen van de fiets op de schouder
· ons bekwamen in het maken van bochtjes op of net onderaan een helling
En natuurlijk zullen we de middag afsluiten met een speelse wedstrijdvorm voor alle
deelnemers.

Vereisten
KNWU (basis)licentie en helm is verplicht. Laat je licentie/basislidmaatschap bij aanmelding zien.
Nog geen KNWU-lid maar wil je toch graag deelnemen aan deze unieke clinic? Het vereiste KNWU basislidmaatschap kun je via de KNWU-site direct en eenvoudig afsluiten voor slechts €8.
Dan kun je mooi eens zelf ervaren hoe het is om op een echt crossparcours te rijden en de wieleratmosfeer te proeven bij een gezellige en zeer actieve wielervereniging met veel jeugdleden. Neem voor de zekerheid een print van je aanmelding mee of show hem op je mobiel bij de inschrijving. Zonder dat is deelnemen helaas onmogelijk.

Voor eventuele verdere vragen kun je altijd de coördinator van deze clinic Willard Gerritsen benaderen: veldrijpunt@gmail.com

We hopen op je in het veld te mogen begroeten.

Met sportieve groet,

de KNWU districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden, en alle vrijwilligers van GWC De Adelaar .

PS. Reserveer ook vast dinsdagmiddag 22 december in je agenda, voor de volgende Clinic Veldrijden. Lokatie en nadere gegevens worden later bekend gemaakt.