Gooise Wielerclub de Adelaar

Boswachters extra alert op mountainbikers in ’t Gooi

Als het goed is zijn al onze leden die zich op de mountainbike begeven, op de hoogte van de MTB gedragscode en hebben hiervoor ook al eens het pasje ontvangen. Toch willen we in het kader van onderstaand artikel iedereen nogmaals vragen zich hier aan te houden.

HILVERSUM – Boswachters van Goois Natuurreservaat (GNR) en Natuurmonumenten houden de komende weken het gedrag van mountainbikers in de natuurgebieden in het Gooi extra goed in de gaten. Wie de mist ingaat kan een boete verwachten van 90 euro.

GNR, Natuurmonumenten, andere Noord-Hollandse natuur- en recreatieorganisaties en de provincie hebben de krachten gebundeld om mountainbikers te informeren over de regels én meer te controleren. De organisaties hanteren niet allemaal dezelfde regels, maar met deze provinciebrede aanpak maken zij mountainbikers bewust van mogelijk negatieve gevolgen van hun gedrag, zoals verstoring van dieren of overlast voor andere recreanten.

In de natuurgebieden van Natuurmonumenten in ’t Gooi is mountainbiken alleen toestaan op de fietspaden. Behalve in het Corversbos waar fietsen op alle paden is toegestaan. In het Goois Natuurreservaat kunnen mountainbikers terecht op alle fiets- en wandelpaden, als zij zich houden aan de toegangsbepalingen én de Gedragscode MTB. Daaronder vallen onder meer alleen fietsen waar mag, respecteer de natuur, fiets in kleine groepjes, benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets en maak geen onnodig lawaai.

De boswachters van Natuurmonumenten en Goois Natuurreservaat zullen mountainbikers de komende tijd actief opzoeken, aanspreken en de Gedragscode MTB overhandigen.

boswachtersextraalertopmountainbikersintgooi_1hilversum