Gooise Wielerclub de Adelaar

Adelaars slaan toe bij Knipscheer Tijdrit in Almere

Twintig rensters en renners van onze vereniging stonden vandaag aan de start bij de Knipscheer tijdrit in de altijd winderige polder van Almere. En ze kwamen niet met lege handen thuis.
Edith Kooij reed naar een hele mooie 3de plaats bij de dames. Clair Roy kwam net 12 seconden tekort voor het podium en eindigde op een keurige 4de plaats. Helaas konden de dames hun kunnen niet laten zien tijdens de ploegentijdrit. Door een vervelende valpartij enkele dagen geleden moest Marti Valks (ze was er wel als supporter, hoor) verstek laten gaan.
Bij de mannen kleurden Jeroen Akkerman en Roderik Egberink het poduim in Adelaar kleuren. Jeroen had tijdens de ZAC-Polderrace al diverse keren laten zien over goede benen te beschikken. Roderik ging heel diep en eindigde met een gemiddelde van 45.72 km/uur over 21 kilometer op de eerste plek. Topprestatie!
Daarna verschenen er nog 4 Adelaarploegen aan de start voor een ploegentijdrit. Dit is ontegenzeggelijk het zwaarste onderdeel van de wielersport. 21 Kilometer afzien, beukend tegen de wind in, bang eraf gereden te worden en onderweg 1000 doden sterven (toch Teun?).Groot respect voor alle deelnemers aan dit prachtige onderdeel.
Met 49 aan de start verschijnende ploegen hebben de Adelaars een uitstekende prestatie geleverd. Zijn eindigden op mooie 22ste en 14de plaatsen. Een geweldige prestatie leverde team Almere met de Adelaarrenners Thomas Verstreaten, Johand Bierma, Thijs Geerse en Rolf Hendriks reden met een gemiddelde van 44.87 naar een keurige 5de plaats.
De kanjers van vandaag waren ontegenzeggelijk Wim van de Laan, Jan Sanders, Nico Bakker en Roderik Egberink. Zij werden de glorieuze winnaars van de ploegentijdrit met een gemiddelde van 47.01.
Dames en heren gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.