Gooise Wielerclub de Adelaar

Adelaars IJzersterk bij DK op de weg.

Tijdens het DK op de weg hebben de Adelaars zich van hun beste kant laten zien. Roderik Egberink won in de categorie 30+, Wim van der Laan werd 2de en Jeroen Akkerman eindigde op de 4de plaats.
Tien ronden voor het einde zag het er nog niet naar uit, dat er een Adelaar op het podium zou komen. Een renner van de Volharding had een zeer ruime voorsprong en achter hem werd uitstekend afstopwerk verricht door zijn zeer talrijke ploeggenoten. Todat Jeroen Akkerman de gashandel opendraaide, met in zijn gezelschap Roderik. Samen reden zij in een moordend tempo het gat dicht. Eén ronde voor het einde sprong Roderik weg en behield een mooie voorsprong om solo over de streep te komen. Wim sprintte als een André Greipel buitengewoon sterk naar de 2de plek. Jeroen leek 3de te zijn geworden, maar de jury besliste anders. Dus 4de.
Dankzij goede samenwerking en voor elkaar willen werken werd dit prachtige resultaat gehaald. Chapeau mannen!
 
Ook de andere Adelaars bereikten mooie plaatsen. Luc Essink viel net naast het podium (4de) bij de amateurs. Jordy Beuker werd 8ste, Thomas Verstreaten 26ste, Rogier Pos 29ste en Jam Sanders 33ste.
Bij de junioren werd Kyle Agterberg 5de, Marco Ehlert 16de en Jasper van Ekeris eindigde als 30ste.
 
Bij de Masters 50+ eindigde Hans Spil na een sterk gereden wedstrijd op de 5de plaats, net voor Johan Hendriks, die 6de werd.
Tamara Rumuller reed naar een 23ste plaats in het DK Midden/Oost bij de Elite/amateurs. Sterk gereden!
 
Al met al een geslaagde dag voor de Adelaarrenners. Op naar morgen, de 9de wedstrijd van de Van der Linde Polderrace. Hou deze pagina en onze website in de gaten ivm de weersverwachting.