Gooise Wielerclub de Adelaar

Adelaar Vrouwen

Sinds januari 2012 is er een Vrouwengroep bij GW C De Adelaar. Voor alle vrouwen die lekker aan het wielrennen zijn en het leuk vinden om regelmatig samen te trainen. Bovendien komen we, vooral in de wintermaanden, regelmatig bij elkaar om een thema te bespreken.

Dat kan zijn over trainingsvormen, sportvoeding, techniek en nog veel meer. De trainingen zijn bedoeld voor vrouwen die serieus willen trainen en dat anders vaak in hun eentje doen (of met te sterke mannen). Het maakt niet uit met welk doel je traint: een wedstrijd, een toertocht, een cyclo, een tijdrit, een fietsvakantie, etc., etc. Alle vrouwen kunnen mee doen: wedstrijdrijders, wel of geen licentiehouders, toerrijders, junioren en nieuwelingen. Regelmatig wordt er samen getraind: vooral in het weekend. In het begin van het jaar zijn dat rustige duurtrainingen en later ook meer intensievere trainingen met intervallen, klimmen, tijdrijden, etc. Het niveau is divers, maar daar proberen we in de training zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Vrouwen die beginnen met wielrennen kunnen zich ook aanmelden: maar we gaan dan samen kijken wat geschikt is. Naast het samen trainen doen we ook aan allerlei activiteiten mee: zoals toertochten, wedstrijden, cyclo’s, tijdritten, etc. Onderling kan er afgesproken worden waar je samen aan wilt deelnemen. Zo doen ook een aantal vrouwen mee aan de trainingsgroep voor vrouwwielrengroep van Nelly Voogt: deze zijn van februari t/m april elke zaterdagmorgen van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur. Er wordt dan verzameld op de parkeerplaats van restaurant de Biltsche Hoek in de Bilt. Bij deze trainingen wordt aandacht besteed aan technieken zoals in een groep rijden, waaierrijden, stuurvaardigheid en bochtentechniek. In de loop van de maanden komen de diverse intervalvormen aan bod waaronder sprinten, temporijden, trainen in de heuvels en tijdrijden.

Met de vrouwen trainen we regelmatig samen, maar natuurlijk doen we daarnaast gewoon mee aan alle club activiteiten. Op de woensdagavond fietsen de (meeste) vrouwen mee met de A-, B-, C-, D- of E-groep van de toerafdeling. Dit zijn groepen met verschillende snelheden.

Wil je meer informatie: mail dan naar
Marti Valks
of
Edith Kooij