Gooise Wielerclub de Adelaar

WK deelname Adelaar vrouwen

Op 24 augustus doen 3 vrouwen van GWC de Adelaar mee aan dit Wereldkampioenschap in Albi in Frankrijk.

Edith Kooy, Clare Roy en ik (Marti Valks) hebben ons hiervoor gekwalificeerd.  Edith in Cambridge, Clare in Schotland en ik mag meedoen omdat ik vorig jaar wereldkampioen tijdrijden ben geworden. In een kwalificatiewedstrijd moet je bij de eerste 25% eindigen om je te plaatsen voor het WK.

De afgelopen tijd hebben we ons suf getraind en we zijn er nu klaar voor. Dat moet ook wel, want de concurrentie is groot.  Clare rijdt in de categorie F 45-49 jaar waarvoor zich nu al 27 vrouwen aangemeld hebben, waaronder haar geduchte tegenstandster uit Nederland Larissa Drysdale.  Edith strijdt in de categorie F 50-54 en hierin doen zeker 23 vrouwen mee, waaronder ook nog 1 andere Nederlandse vrouw, Margriet Engelsma. Die kennen wij goed, we hebben al eens samen een ploegentijdrit gereden.  Gelukkig zit ik net niet in de categorie van Jeannie Longo die bij 55-59 mee doet. In mijn categorie F 60-64 hebben zich al 13 vrouwen ingeschreven.  De inschrijving is nog niet gesloten, dus er kan nog meer bijkomen en dat is alleen maar leuk.
Het is echt heel bijzonder dat maar liefst 3 van de 5 Nederlandse vrouwen die hier aan mee doen van de Adelaar zijn.
Het parcours is niet makkelijk, het is 22,5 km met een flinke klim er in (106 hoogtemeters) en veel bochten, het begin en einde is op het autocircuit van Albi.

Op zondag 27 augustus doe ik ook nog mee aan de WK Gran Fondo: de wegwedstrijd.  Dan heb ik maar liefst meer dan 25 vrouwen in mijn categorie. Het parcours hiervan is 97 km met bijna 1000 hoogtemeters. Hopelijk kan ik dan zo lang mogelijk in de buurt blijven van Jeannie Longo.

We houden jullie op de hoogte via de Facebook site ‘UCI Gran Fondo Nederland’.

We hopen dat jullie op 24 en 27 augustus nog even aan ons denken: dat helpt vast!

Marti Valks