3-daagse naar Winterberg op 16, 17 en 18 juni 2023

Gepubliceerd op di 31 jan '23 door Benno Bos

Geen fietsjaar is compleet zonder een 3-daagse. Daarom organiseren we ook dit jaar deze klassieker van GWC de Adelaar. Onze keuze is dit jaar gevallen op Winterberg in het Sauerland.
Voor racefietsers is het Sauerland een begrip. De veelal verkeersarme wegen langs historische vakwerkdorpen en het groene, glooiende landschap met hoogteverschillen tot wel 400 meter maken het een waar paradijs voor de sportieve fietser. 

De afstand Hilversum-Winterberg is ruim 300 km en dat betekent dat we met de auto slechts een dagdeel kwijt zijn aan de heen- en terugreis. Er blijft dus nog voldoende tijd over om op beide reisdagen de omgeving per fiets te verkennen. De zaterdag is gereserveerd voor de koninginnenrit, waarna de zondag bij uitstek geschikt is om uit te fietsen. In de middag keren we dan weer huiswaarts.

Het verblijf
Ons adres: Hotel Winterberg Resort. Het hotel is gespecialiseerd in de ontvangst van de meer sportief georiënteerde levensgenieter.
Er zijn 105 kamers, alle voorzien van douche, WC, TV en gratis WIFI. Wij hebben voor 40 personen gereserveerd. Voor ontbijt en diner beschikt het hotel over een groot buffetrestaurant. Voor meer informatie over hotel Winterberg Resort verwijzen we je naar de site: Hotel Winterberg Resort.

De kosten
De definitieve kosten zijn nog niet bekend, maar wij verwachten uit te komen op € 220,– per persoon voor verblijf o.b.v. 2 personen per kamer, ontbijt (2x), diner (2x) en kosten vervoer. Wil je een 1 persoons kamer, geef dat dan aan bij de inschrijving (in veld ‘overige opmerkingen’). Houd rekening met een zeer beperkte beschikbaarheid en een meerprijs van minimaal € 40,–. Natuurlijk mogen degenen die dat willen ook hun partner meenemen. Wij hebben daarmee al rekening gehouden bij de voorlopige reservering.

Op de fiets
Wij gaan drie dagen fietsen! Op de aankomst- en vertrekdag houden we ons nog in, maar op de zaterdag gaan we helemaal los. Die dag gaan we pieken met een “lange” rit langs de mooiste plekken van het Sauerland. 
Voor elke dag maken we meerdere routes, variërend in lengte en intensiteit. Voor elk wat wils is ons motto, want zowel de kilometervreter als de gelegenheidsfietser moet zich comfortabel voelen met het route-aanbod. Natuurlijk worden de routes vastgelegd in GPX.  

Je gaat toch mee?
Graag opgeven uiterlijk op 15 februari. De aanbetaling is € 100,– . Graag overmaken gelijk met de inschrijving. Ontvangst aanbetaling is voor ons bewijs van inschrijving.
We verzoeken je om het restantbedrag (€ 120,–) over te maken uiterlijk per 1 april.
Geef bij je inschrijving ook door of je met eigen auto gaat, hoeveel personen (inclusief jezelf) en hoeveel fietsen mee kunnen. Bij de auto indeling proberen wij zo veel mogelijk te helpen, maar heb jezelf suggesties, laat het ons weten. Elke chauffeur krijgt van ons een kilometervergoeding naar rato van het aantal passagiers. 
Wij willen je uitnodigen om deel te nemen aan de “3-daagse 2023” app groep, zodat verdere communicatie via deze app kan plaatsvinden. Vergeet daarom niet je telefoonnummer aan ons door te geven.

Om in te schrijven voor de 3-daagse 2023 gebruik deze link: 
aanmelden 3-daagse

Met sportieve groet,
Het 3-daagse team

Meer nieuws: